Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Gremlins duo Spielberg/Columbus opat spojilo svoje sily a pod taktovkou Richarda Donnera vznikol tento kuzelny dobrodruzny rodinny film. Skvela atmosfera, vyborne humorne vsuvky (Feldmanovo prekladanie spanielciny je skratka nezabudnutelne) no na druhej strane mi vadila az prilisna ujacanost a schematickost celeho filmu. Mozno po opetovnom zhliadnuti zvysim hodnotenie. Rozhodne by som uvital podobne filmy aj v dnesnej dobe. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický film pro celou rodinu, který nemůže dopadnout jinak než skvěle. Děti všechny zachrání, padouchy přemůžou, prožijou velké dobrodružství atd. Ale já to mam prostě rád a na podobné filmy nedám dopustit. Podle místních komentů zjišťuju, že se asi jedná o dost oblíbený film, já ho však viděl poprvé až dnes, kdy už tento žánr asi není určený pro mě :). Proto taky nehodnotím podle nějakých nostalgických vzpomínek. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Další z nepochopitelných kultů, ke kterému odkazují dodnes některé filmy a seriály. Minulo mě to podobně jako jiný USA kult, Breakfast Club, a pokud je to možné, vytáčelo mě to ještě víc. Neustálé ječení skupiny mladých nesympatických kluků a dementní trojice záporáků + "roztomile" debilní ušaté monstrum, k tomu připitomělá zápletka a rádoby mysteriózní prostředí, na konci umělé dojetí. To je to, co dostanete. To mnou zmíněné ječení je tam opravdu pořád. Fakt pořád. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v Americe je to stále veleoblíbený kousek, ale popravdě nedokážu moc pochopit proč. Ono se bezpochyby jedná o pohodové, z dětského pohledu bohaté a magické dobrodružství vezoucí se na vlně tehdejšího fantasy boomu. Avšak chybí tu jednak E.T., tedy originální a vkusný motiv, který nás nepřestane bavit a fascinovat ani po opakovaných projekcích, a jednak více Spielberga, který dokáže podobné motivy probouzet takřka z ničeho. Viděl jsem, ale vícekrát již opravdu nemusím.. 65% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Příjmení bratrů - Fratelli - znamená v italštině "bratři". (mi-ib)
  • Make-up Johna Matuszaka trval 5 hodin. Mrkací oko, které bylo mimo jeho obvyklého umístění, bylo ovládáno dálkově. Proto musel někdo odpočítávat mrkání, aby John mrkal synchronizovaně. Při natáčení na lodi bylo nutné, aby se John nenamočil. Bohužel se namočil, což o den zdrželo natáčení. (mi-ib)
  • Cyndi Lauper spolunapsala píseň "Goonies 'R' Good Enough" a v klipu k této písni si zahrál cameo výkoný producent snímku Rošťáci Steven Spielberg. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama