Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Kouzelný a hlavně jeden z mých nejoblíbenějších dobrodružných filmů z útlého dětství. Je škoda, že dneska se takový žánr už příliš nenosí a podobných filmů vzníká čim dál tím méně, ale taková je holt dnešní doba. Z aktualního dospělejšího pohledu už samozřejmě vidím tu škálu nesmyslů, kterými nás Donner bezhlavě krmí, ale i tak jsem se při sledování místy pobavil přímo královsky a o to jde především. Možná bych ještě mohl trošičku rýpnout do počtu hereckého obesazenstva dětských rolí, kterých je podle mě zbytečně moc a zvláště pak mladší diváci z toho můžou mít trochu chaotickou paseku, ale to je na úhlu pohledu. Jinak si myslím, že jde pořád o jeden z nejzajímavějších dětsky laděných dobrodružných filmů, na které můžete na obrazovkách narazit a rozhodně by ho bylo hříchem minout. Když si připočtu i oficiálně vydanou videohru, kterou mám taktéž nesmírně moc rád a úžasně rytmickou titulní píseň od Cyndi Lauper, nemůžu prostě jinak, než střílet plnými 5ti hvězdičkami. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Další z nepochopitelných kultů, ke kterému odkazují dodnes některé filmy a seriály. Minulo mě to podobně jako jiný USA kult, Breakfast Club, a pokud je to možné, vytáčelo mě to ještě víc. Neustálé ječení skupiny mladých nesympatických kluků a dementní trojice záporáků + "roztomile" debilní ušaté monstrum, k tomu připitomělá zápletka a rádoby mysteriózní prostředí, na konci umělé dojetí. To je to, co dostanete. To mnou zmíněné ječení je tam opravdu pořád. Fakt pořád. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keď sa spoja také esá ako Spielberg, Columbus a Donner vo svojom vrcholnom období, tak z toho proste musí vzniknúť pecka. A to sa v tomto prípade dokonale podarilo. Perfektná detská variácia na Indiho s detským humorom v štýle série Sám doma. Zloduchovia Robert Davi a Joe Pantoliano fakt pripomínajú Mokrých banditov. Rovnako blbí, rovnako zábavní.  Vydarilo sa aj obsadenie detskej bandy, čo dokladá, že Sean Astin to dotiahol až do slávnej vandrovky po stredozemi. U Indiho tu je zase detská posila a keďže to je osemdesiatkový film, tak tu nesmie chýbať aspoň jeden Corey. A ako ozdoba tu je nádherná Martha Plimtonová. Chémia medzi bandou je dokonalá. Každý tam má svoj trefný charakter, ktorý v správnej chvíli vynikne. Technická stránka je prvotriedna a všetky tie pasce stoja za to. Akurát zakaždým po dopozeraní mi je ľúto, že to nebolo dlhšie. Výsledkom je perfektné detské dobrodružstvo, ktoré funguje aj po rokoch. A aj ten burácky pôvodný dabing sa mi stále páči. 8/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Goonies ma v mojej mladosti z nejakého nepochopiteľného dôvodu minuli a pri doplnení tohto restu tým pádom chýbal nostalgický faktor. Pri čítaní krátkeho obsahu som si film predstavoval vizuálne zaujímavejší, pobehovanie po tuneloch s pascami a prenasledovanie zločincami znie lákavejšie  akým je výsledok. Každopádne cítiť, a nie je to vôbec zanedbadeľný poznatok, že pre mladé ročníky v osemdesiatkách to musel byť vrchol tvorby pre deti a mládež a pravidelné opakovačky tento pocit v nich iba utvrdzovali. Ako by som vnímal Nekonečný príbeh, ak by som ho prvýkrát videl dnes? Netuším. Ukričanosť mi neprekážala, mierne ale sklamalo finále na lodi a dovetok na pláži je na facku. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ako veľmi malý som bol fanatikom do čohokoľvek dotýkajúceho sa pirátskej tematiky (Hook bol mojou modlou) a vidieť Goonies v cca. 6-tich rokoch by bolo míľnikom môjho detstva. Pri dnešnom sledovaní som si užil vlnu spomínania kombinovanú s pochutnávaním si na vysokokalorickej 80s estetike a postupoch. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Olejovitá tekutina, kterou Data použije na kládě přes vodu, byla vytvořena z glycerinu, vody a potravinářského barviva. (mi-ib)
  • Cyndi Lauper spolunapsala píseň "Goonies 'R' Good Enough" a v klipu k této písni si zahrál cameo výkoný producent snímku Rošťáci Steven Spielberg. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama