Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Gremlins duo Spielberg/Columbus opat spojilo svoje sily a pod taktovkou Richarda Donnera vznikol tento kuzelny dobrodruzny rodinny film. Skvela atmosfera, vyborne humorne vsuvky (Feldmanovo prekladanie spanielciny je skratka nezabudnutelne) no na druhej strane mi vadila az prilisna ujacanost a schematickost celeho filmu. Mozno po opetovnom zhliadnuti zvysim hodnotenie. Rozhodne by som uvital podobne filmy aj v dnesnej dobe. 70% ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Buráky jsem milovala jako malé děcko. Měli jsme to puštěné skoro furt. Hlavně tupoun byl uzasný. Ale ctyři hvězdičky spíše patří nostalgii, než samotnému filmu. Kdybych ho viděla těd, asi by to byl pro mě čistý průměr, na který se znovu podívám. Ale furt ho mám v té dětské paměti, jako hodně dalších filmů, takže tohle hodnocení je více ovlivněné ()

Reklama

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Další z nepochopitelných kultů, ke kterému odkazují dodnes některé filmy a seriály. Minulo mě to podobně jako jiný USA kult, Breakfast Club, a pokud je to možné, vytáčelo mě to ještě víc. Neustálé ječení skupiny mladých nesympatických kluků a dementní trojice záporáků + "roztomile" debilní ušaté monstrum, k tomu připitomělá zápletka a rádoby mysteriózní prostředí, na konci umělé dojetí. To je to, co dostanete. To mnou zmíněné ječení je tam opravdu pořád. Fakt pořád. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1985 natočil režisér Richard Donner, podľa scenára Chrisa Columbusa a pod patronátom Stevena Spielberga, snímok "Rošťáci" (The Goonies). Je to detský dobrodružný film, ktorý tu mnohí užívatelia vynášajú do nebies a stavajú do pozície kultového titulu. Uznávam, že pre niekoho to môže mať neodolateľné nostalgické kúzlo. Ja som však tento titul prvý krát videl až teraz, vo veku štyridsať štyri rokov. Takže evidentne nie som cieľovou diváckou skupinou. Pripadalo mi to prestarnuté, naivné, zdĺhavé a neznesiteľné ukričané. Vôbec sa mi to nezdalo napínavé, ani vtipné. Nebavilo ma to. Výprava partie nesympatických, uziapaných sopliakov za pirátskym pokladom ma takmer k smrti unudila. Ak ste to videli ako deti, tak to mohlo byť super dobrodružstvo. Ak si to však pozriete až ako dospelý, tak žiadny zázrak nečakajte. ** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobrej detskej dobrodruznej film. Indiana Jones to sice neni, ale i tak to je slusny dobrodruzstvi, tentokrat v jeskynich. Sice film nicim zvlast neprekvapi, opet tu jsou i zlocinci, aby deti otravovali a opet tu je dobrej konec. Jenze tenhle film je krome nejaky ty akce taky napinavej a hlavne hodne vtipnej. Sice deti nekdy strasne rvaly, az mi lezly na nervy, ale vetsinou delaly slusny vtipy a obcas i nejakou tu hlasku. Svizna dobrodruzna komedie, ktera dokaze zabavit po celou dobu a nenudi. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Celé jméno Jednookého Willyho bylo ve skutečnosti William B. Pordobell. (mi-ib)
  • Když Cvalda a Hlupoň proskakují roštem při útěku před Flatelliovými, má Hlupoň na sobě triko týmu Oakland Raiders. John Matuszak, který hrál Hluponě, byl bývalým fotbalistou v týmu Oakland Raiders. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama