Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezohlednou jízdou si automobilový závodník Mike Brannan (Clark Gable) zajišťuje vítězství, ale také nenávist publika. Stejnou metodu uplatňuje ve své práci novinářka Regina Forbes (Barbara Stanwyck). Její články mají takový ohlas, že ničí kariéry i životy lidí, které si vezme do hledáčku. Když napíše o Mikovi sloupek, ve kterém ho nařkne, že svou jízdou způsobil smrt jiného závodníka, znamená to pro Mika konec. Nikdo už ho nechce pustit na okruh, takže se musí živit jako kaskadér v cirkuse. Regina ale nemůže na urputného jezdce zapomenout a navštíví ho i na potupné štaci v cirkuse. Dostane sice od Mika facku, ale vzápětí i polibek. Dva umanutí profesionálové začínají zjišťovat, že život může být i o něčem jiném, než jen o tom být vždy první a nejlepší. (rikitiki)

(více)

Recenze (8)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem filmu – kromě hvězdných herců – byly a ještě pořád jsou automobilové závody. Ostré střihy, dynamická kamera (čert vem nějakou tu zadní projekci) a nervní slovní doprovod sportovních komentátorů vytvářejí napětí. Scény závodů jsou strhující. Milostné romanci taky nechybí jiskra, protože to není zcela běžná love story. Smůla, že důležitý motiv odpovědnosti člověka za jeho činy (bezohledné novinové články nebo bezohledná jízda) snímek jen lehce nahodí a rychle od něj dává ruce pryč. Hrdinové by totiž mohli ztratit dost sympatií publika, kdyby se na to snímek víc soustředil. Ve skutečnosti je totiž tohle láska dvou supů bez svědomí. A takhle přece nikdo Clarka a Barbaru vidět nechceme. Nebo jo? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemný oddychový snímok z prostredia automobilových pretekov, ktoré sú až prekvapivo zdatne natočené a ponúkajú aj dnešnému divákovi zážitok. Dej sa točí okolo pretekára, ktorému poriadne zavarí novinárka... Obaja aktéri sú schopní herci, skúsený režisér vie čo chce a na svoje si prídu milovníci rýchlych kolies ako aj nežné publikum. Štvrtý komentár. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Možno nie praveké, ale staroveké automobilové pretekanie určite. A rovnako staro pôsobí aj hl. hrdina - inak skvelý Gable, ktorý ale do tejto role zapasoval iba horko-ťažko. Rovnako tak nesympatická Barbara Stanwyck, ktorá je v každej jednej milostno-romantickej scéne. Samotné pretekanie je už ale iná vec, technicky na tú dobu veľmi dobre spracované, detailnejšie popísané - 36 sekúnd v boxoch sa z dnešného pohľadu zdá ako večnosť. Gradujúci záver na Indianapolise zasa prinieslo napínavé divadlo. Z filmu cítiť, ako chceli byť tvorcovia veľmi moderní - televízia, rádio na posteli, vecičky okolo motorov, magnetofónový záznamník, práca v rozhlase a novinom biznise, ktorý začínal pretvárať svet. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Momentálně nejstarší film o závodění, který znám, a po technické stránce vůbec ne špatný. Užijeme si značnou porci zadní projekce, překvapivě ovšem také porci záběrů natočených přímo z vozu. Závěrečných 500 mil Indianapolis má docela švih. Nabízí se srovnání s novějším filmem ZÁVODNÍCI s Kirkem Douglasem, a ten mi na takové úrovni nepřipadal ani technicky (karamboly točené při 30km/h tam přímo bily do očí), ani příběhově (romantický vztah mezi Gablem a Stanwyckovou je mnohem zajímavější než rozjímání nad smysluplností automobilového sportu s Douglasem). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Barbara Stanwyck v roli novinarky, ktora ked napise clanok o cloveku, znici danemu karieru aj osobny zivot. Taxa dostane do jej pazurov aj Clark Gable. Rezisera Clarence bHnedeho poznam len slabo, musim napozerat filmy, ale tymto filmom si ma aj ziskal, vyborne natocene, perfektne tempo takze clovek sa nenudi ani chvilu. A silna myslienka na zaver - aj on aj ona zistia ze nie je dolezite byt vsade prvy a vo vsetkom najlepsi. Vrele odporucam : 89 % ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama