Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie z časů, kdy ještě mladí muži plnili svou vojenskou povinnost.  Vojáček Martin má právě opušťák. Jenže namísto toho, aby ho věnoval svým zálibám či rodině, vyráží do Prahy hledat jakousi Sněhurku. Jde o kamarádovu dívku Stáňu, která mu přestala na vojnu psát, a on se moc trápí. Proč to vlastně Martin dělá? Takovou otázku si sám v závěru položí. Nejdřív ale musí projít řadou nečekaných situací... Věříme, že komediální nadsázka i šťastný výběr mladých herců v čele s neodolatelným Markem Ebenem v hlavní roli, zajistí úspěch u diváka i více než dvacet let po vzniku téhle hudební komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

argenson 

všechny recenze uživatele

Myslím, že směšně to muselo působit už tenkrát, dnes to alespoň nabírá nádech nostalgické vzpomínky na zlatá léta normalizační televizní tvorby. Zvláště tristní je dnes nejuznávanější herec Karel Roden, který se tu prezentuje zpěvem a v uniformě československé lidové armády. Marek Eben se snaží, přínos to má i jako jedna z posledních rolí jeho manželky Markéty Fišerové před její nemocí. (Viděno na youtube ve tři ráno, když už jsem FAKT nevěděl, do čeho píchnout). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A nechceš Znojemskou raketu ??" - "Co to je ??" - "To je takovej Johnnie Walker za tři pětky.." ;) Tak nějak takhle to vypadá, když se švec nedrží svého kopyta, vždy když totiž Libuška Koutná, jinak nestorka televizní tvorby pro děti, zkoušela natočit něco pro ty odrostlejší obzvlášť v rámci vyloženě komediálního žánru, dopadly veškeré její snahy naprosto zoufale !! Nejinak je tomu i tentokrát, napadá mě, jak obrovská kvalitativní propast zeje mezi touhle příšerně trapnou televizní šmírou a například obsahově velmi podobnou legendou Copak je to za vojáka? režiséra Petra Tučka, kde rovněž jednu ze zásadních rolí ztvárnil dnes už pojem naší kinematografie Karel Roden !! Jistě, doba si žádala svoje, nicméně by mě mě dost zajímalo, který z aktérů, a že se sem těch jmen Koutné podařilo vecpat, by se za tuhle odpudivou inscenaci dnes alespoň nestyděl !! Vedle Karla Rodena, na jehož rádoby zpěv bych nejraději okamžitě zapomněl, se zde objevují i tradičně velmi slušný Marek Eben, Ondřej Vetchý či v jedné ze svých posledních rolí neodolatelná Marie Motlová !! Ostatně samotná hudební složka se všemi těmi zhovadilými texty se mi tu jeví naprosto nadbytečná a vlastně i maximálně otravná, a ač je nostalgie příšerná bestie, ani ta zde nic nezmůže, protože Ladislav Štaidl tentokrát zklamal na celé čáře !! Co se samotného příběhu týká, to je také jedna velká idiotská křeč, pak mi sledovat nedospělého přechytralého vojáčka, který se v rámci pomoci kamarádovi, ač to vnímám jako velmi záslužné gesto, chová jako totální hovado, působilo neskutečná muka, a tak nakonec těch pár přes držku prostě musíte ocenit, jinak to prostě dopadnout nemohlo, že ?! A já tak jen doufám, že se scénárista a zasloužilý pionýr Jiří Bednář inspiroval vlastním zážitkem, protože by si za tuhle invenční břečku nic jiného než pár facek či kopanec do řiti nezasloužil, ostatně Libuše Koutná si s ním může jen směle podat ruku !! Nikdy víc !! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Měl jsem chuť na nějakou socialistickou debilitu, které mne v rámci žánru quilty pleasure pobaví. Marek Eben jako záklaďák na opušťáku v hudebním TV filmu, to byly obsahem slušně rozložené karty, které mne přizvaly ke hře. No mám co jsem chtěl. Něco tak debilního jsem už opravdu dlouho neviděl. Zábavné to nebylo ale ani trochu. Absolutně nechápu, komu to tehdy mělo něco sdělit. A jestli to byla jako kombinace haha zábavy s pěknou muzikou a mladejma tančícíma herečkama, pak soudím, že jsme byli tehdá z hlediska konzumace takovýchto zábavných pořadů na tom už fakt kulturně dost v pordeli. Jasně, jsou tam mladí herci jako Vetchý, Roden, Eben, je tam mladá krásná Markéta Fišerová (kdo ví zda tam někde to nezačalo mezi jí a Markem Ebenem na vážno jiskřit)... Leckoho dnes pobaví i ten retro odér špinavé otřískané Masaryčky, lítaček slídících po nástupištích a mixování socialistických koktejlů na mejdanech... :-). Celkově to byla ale hrůza. Dávám 1 jízdenku na posádku do Znojma. * ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná delší televizní povídka (něco jako bakalářský příběh) s civilně příjemným Ebenem a kupou později úspěšných hereček, trapným Rodenem a naopak vtipným Vetchým. Eben si střihl také úvodní a závěrečnou písničku a ještě na závěr upozornil pokřikem z vlaku, která že to vlastně z dam se mu líbí (Marcelka v podání už tehdy jeho manželky Markéty Fišerové). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem málem nepoznala Marii Motlovou. Ještě ke všemu jí chyběly přední zuby. Měla jsem ji vždycky zafixovanou jako hospodyni legendárního primáře Sovy z Nemocnice a tady seděla na vrátnici.Takže jsem na ni koukala jako na zjevení. No, všichni se měníme. Marka Ebena jsem zde viděla prvně se prát. Nevěřila bych, že on to taky umí. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama