Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mentálně nemocná Valda se nemůže starat o svého syna Paula, ten vyrůstá v sirotčinci až do doby, kdy ho adoptuje bohatá podnikatelka Nora, která někdy před 25 lety přišla při vážné dopravní nehodě o nohu. Auto tehdy řídill její bývalý manžel, dřív úspěšný podnikatel, nyní alkoholická troska Ben. Tehdy ji z auta na poslední chvíli vytáhl a přinutil zastavit sanitku, která vezla do porodnice ženu v ohrožení života. Tvrdil, že nehodu způsobil kluk na kole...Chlapec se na základě této události stává knězem a cesty ho zavedou do Irska, kde náhodně potká svoji krajanku Valdu, která se tam taky vydala za prací, aby se mohla postarat o své dítě.... (JANARYBA)

(více)

Recenze (4)

larelay 

všechny recenze uživatele

Bolo to velmi zaujimave, spracovanie mi tiez nevadilo, ale nieco, nieco mi proste brani, aby som dala vyssie hodnotenie. Mozno ista nesurodost, otravne hlavne postavy a celkova nerealnost daneho pribehu. Ale hodina a pol ubehla velmi rychlo, nenudila som sa... ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dobré téma, kdy se v několika časových rovinách protínají osudy několika lidí. Místy možná zbytečně rozvleklé, naopak některé důležité návaznosti jsou nevyjasněné. Časově to taky úplně nesedí...Ale každopádně to nebyla ztráta času, už jen proto, že jsem měla možnost nahlédnout do Litvy, poslechnout si jejich jazyk ( který má k mému údivu podobnou melodiku jako ruština) to vše orámováno výbornými hereckými výkony hlavních představitelů. Dokonce jsem po 2 dnech musela jednu hvězdičku přidat - film mi nějak uvízl v hlavě.... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

No tak já nevím, přátelé. "Loss" vytváří dojem, jako by stálo na hranici nezávislého a komerčního filmu a tak nějak nevědělo, kterou cestu zvolit. Film má několik roztomile artových vsuvek a postupů, nelineární vyprávění se tu a tam postará o zajímavý zvrat, celek je natočen na kvalitní materiál a použitý filtr zakryje mnohé slabiny kamery. Pak je tady ale také dost nevyrovnané herecké obsazení, scénář přeplácaný sentimentálními scénkami a náhodami za hranicí uvěřitelnosti, toporné postavy, kameraman s neovladatelným Parkinsonem a hudba jako z divadelní inscenace z Kavčích hor. Přesto se na to koukněte, slečny a dámy určitě uroní slzu. ()

Reklama

Reklama