Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Dům postavený na místě márnice, tak to rozhodně není nejvhodnější místo pro život. Podivnými sny všechno začíná. Na řadu příjdou nepříjemné vize, které zaplaví vaši mysl přes den. Minulost pomaloučku zasekne drápky a vyplouvá na povrch. Nejdříve jsou to jen malé nic neříkající záblesky. Pak vás pohltí a vtáhne do sebe a vy začnete mít problémy sami se sebou a ostatními. Ke všemu se začnou v domě dít zvláštní věci a ozývat se podivné zvuky. Vy se nakonec budute muset postavit zlu čelem, protože stejně nebudete mít jinou možnost. Jak to dopadlo? Mattovi rakovina zcela zmizela. Dům byl opraven, přestavěn a prodán. Noví majitelé už si na žádné podobné události nestěžovali. Jeden z filmů, na který se nebudu koukat v noci o samotě, protože jsem se nechala vtáhnout do děje a odpoutala se od přítomnosti. Vyděsil mě můj pes, který šel prozkoumat proč svítí obrazovka počítače. Skočil na mě oběma packama a já jsem měla co dělat, abych úlekem s jekotem nepadla k zemi. Takže z toho něco měli i naši sousedi. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Náhodou vůbec ne tak špatné jak jsem očekával a v porovnání s nedávnou až ostentativně blbou krávovinou Unborn výrazně milé překvapení. Příběh je samozřejmě jedno velké klišé, ale tak nějak mě to stejně celkem bavilo i postoprvé. Dramatická linka s nemocným chlapcem snímku docela prospívá, není to s ní pak tak vyloženě tuctové, jako v ostatních duchařinách. Na druhou se film bere strašně moc vážně, což mu v některých pasážích spíše škodí, trocha béčkového nadhledu by neuškodila (na což však tvůrci - vzhledem k tomu, že hlavní hrdina umírá na rakovinu - neměli koule). Průměrné, sledovatelné. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Režisér by si mal ujasniť priority. Chceme natočiť horor pri ktorom sa budú ľudia báť, alebo iba vystrašiť násťročných, pár očakávanými lakačkami? To druhé by išlo. Bohužiaľ, pri extra rýchlom tempe, keď od začiatku vidíme duchov a stále sa niečo deje, je trochu problém báť sa. Vlastne je to celkom nemožné. Snažil som sa, ale ten film nemá atmosféru, iba desiatky výjavov ohraničených priemerným príbehom. Páčili sa mi dve scénky; pleseň a ruky (v závere), inak klasický nezaujímavý konzum ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přesně takto měl vypadat novej Silent Hill, ale to by nesměl být Bassett takovej přizdisráč, The Haunting in Connecticut totiž vsází především na atmosféru a ne na žádné prvoplánové berličky navozující pocit jakože strachu. Já to říkám pořád, že tyhle starý americký dřevěný baráky nejsou normální (no ale že budou mít ve zdech takové dárečky, to bych zrovna taky nečekal :). Každopádně motiv "Vyvolávání duchů a kontakt s nimi" tu je vyždímán opravdu na maximum a pokud jste naladěni jako já na duchařské horory, mohu vám skoro zaručit, že se v tomhle baráku v Connecticutu budete bát :) 3,5* ()

oje 

všechny recenze uživatele

Inspirace skutečnou událostí dodá horroru vždy jakýsi nádech a nejinak je tomu i zde. Hned druhý nádech dodává snímku střih a lekačky, kterými jsme zahlceni hned od začátku. Právě na lekačky a strašáky si ale hlavní postavy i divák brzy zvyká a přestože jsem párkrát málem skopnul notebook z postele, stávají se rutinními. Atmosféra není vyzdvihnutelnou charakteristikou, příběh dojemný, ale nevtahuje jak by mohl. Nepopsal bych snímek přímo jako nepovedený, ničím však nenadchne. Alternativou je další horror inspirovaný skutečnou událostí 3:15 zemřeš. Alternativa: Orfanato, Amityville Horror, American Haunting, Others, Stir of Echoes, House of the Devil, Sixth Sense. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Ed Warren a Lorraine Warren, kteří se podíleli na vyšetřování případu, vyšetřovali také případ v Amityville. (Chatterer)
  • Když jsou Matt (Kyle Gallner) a reverend (Elias Koteas) v ústavu, sledují režisérovu prvotinu Ward 13 (2003). (Campbell)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 63. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama