Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Jisté režii, krásné kameře a výborným hereckým výkonům bohužel šlape na paty jen jasně daný příběh, který se ani na chvíli neodchýlí od očekávané klasiky a bez momentu překvapení tak "Trhlinám" roztrhá šanci na čistý zápis. I tak ale film obsahuje silné a nezapomenutelné scény. A María Valverde je jeden z největších talentů, jaký jsem za poslední dobu viděl. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama plné skvělých výkonů. Eva Green zahrála naprosto fantasticky a její výkon byl perfektní. Kdybych nevěděl, že je rozená Francouzka, myslel bych si, že je učitelkou výslovnosti anglického jazyka na nějáké univerzitě. Celkově je film zajímavý svojí tvrdou angličtinou, která mě neskutečně bavila. Výběr dívek do tohoto filmu nejdříve diváka zmátne, všechny vypadají jako porcelánové panenky a působí roztomile. Čím dál postupuje děj, tím se zvětšuje jejich nevraživost, která není ničím jiným, než pubertální naivitou. Proměna "G" je ovšem vrchol celého filmu a právě na ní se nejvíce vyřádil scénárista. Viděl jsem spoustu podobných filmů, které mě zklamaly, byly ale v chlapeckém podání. Ženy a zvláště mladé dívky jsou o dost složitější osobnosti, proto mě příběh, kde se až na minutu neobjeví žádný muž, bavil o dost více. Je nutno podotknout, že zvrat v názorech Di byl ke konci trochu přehnaný a surově natlačený do děje, ale pokud se od toho odprostím, pak mi zůstal skvěle natočený film, který vypráví jednoduché téma pomalým stylem, ale celou stopáž dokáže zužitkovat a natočit tak, aby skvěle bavila. 87% 05.09. 2010 ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Úchvatné drama, kde jeden herecký výkon přebíjí druhý - nejlepší rozhodně byly Eva Green a Juno Temple. Spletitý příběh, nádherná hudba a prostředí britského venkova. Na jednu stranu se zdá být film zbytečně dlouhý, ale pomalý vývoj postupně rozvíjí jednotlivé charaktery, a mě jako diváka to v nejednom směru uchvátilo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tam kde je Eva Green bývá i výborný herecký výkon v kategorii ženy, Trhliny nejsou vyjímkou. Ze začátku jsem si říkal, že zase čumím na nějaký babský čajový dýchanek, ale film, díky skvělé psychologické postupce zvyšuje adrenalinek v krvi. Závěrečná scéna je silná, ale úplně top byl ten pohled Evy Green, ještě teď ho mám před očima, takhle nějak se tváří naše temné já. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Trhliny pro mne byly silným filmovým zážitkem. Nehrají si na rádoby psychologickou sondu, kterou nám předvádí Černá labuť,nejsou schizofrenním bludištěm ve stylu Polanského Nájemníka ani Hořkého měsíce. Jsou pravým opakem. Velmi lidským, komorním a smutným příběhem. Našel bych mnoho výhrat k vývinu ději a k psychologii postav. Vývoj Miss G měl být plynulejší; scénář se mohl více zabývat vnitřním vztahem mezi děvčaty a jejich lektorkou, a samotným vztahem či citem Miss G s Fiammou a Fiammě. Bez zmíněných výhrat by si Trhliny zasloužily čistých pět, pro výhrady jen čtyři, které nemění nic na originalitě a kvalitě filmu ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knize se škola nachází v Jižní Africe, nikoliv Anglii. (sirjohn)
  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)
  • Natáčelo se převážně v Irsku od 5.2008. (ČSFD)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama