Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, jak může jedna psychicky narušená latentní lesba a parta malých hloupých holek zničit život člověka chytřejšího a lepšího, než jsou ony samy. Je to přesně ten typ filmu, který nesnáším a který už rozhodně nechci vidět znovu. Navzdory tomu musím říct, že jak Juno tak Eva odehrály role nesympatických a nesnesitelných krav dokonale a že film rozhodně má atmosféru. Proto hodnotím čtyřmi. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Výborný námět a výborné herečky. Tak a teď, co na tom bylo opravdu mimo. Jordan Scott očividně uchlácholila všechny dostupné producenty a získala pěkně tučný balík na svůj úžasný námět. Bohužel nedokázala přizvat dostatečně kvalitní štáb. Schází kamera, střih, hudba a místy i ten scénář. Bohužel zbytečná ztráta výborného námětu na základních chybách režie. Jordan neudržela ani režie herců a také to tak dopadlo. Průser za průserem a úplně zbytečně. Dvě hvězdy připadají tedy skvělému námětu, výpravě a herečkám (Eva Green a Juno Temple bod navíc). ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Najväčším pozitívom tohto filmu bola krásna výprava. Chcelo by to pridať viac deja a lepšie vykresliť vzájomné vzťahy a psychológiu postáv. Celý film som sa nevedel zbaviť dojmu, že knižná predloha musela byť zaujimavá a to čo vidím, je premárnená šanca urobiť z nej dobrý film. Silný záver ma chytil za srdce, takže dámam aj 4. hviezdu. Iné a podľa mňa zaujímavé filmy o internátnych školách. 1. Ztracená 2. http://www.csfd.cz/film/74087-pisen-za-chudeho-chlapce-song-for-a-raggy-boy/">Píseň za chudého chlapce 3. Malá princezna Tieto 4. http://www.csfd.cz/film/209578-innocence/ sa mi na rozdiel od iných hodnotiacich nepáčili. Prípadne ešte 6. http://www.csfd.cz/film/249670-domov-sedych-motylu-tummien-perhosten-koti/ ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VLASTNE MÁM VEĽA HRIEŠNYCH MYŠLIENOK. MUSÍM ICH VŠETKY OĽUTOVAŤ?" __ Ani neviem ako ma pri náhodnom prepínaní televíznych programov na moment zaujal tento film, ktorý sa už pár minút bežal na AMC. Pri jeho trocha zvláštnom názve som si spomenul, že v ňom účinkuje Eva Green a keď som uvidel, že hrá učiteľku v dievčenskej internátnej škole, nútil ma svojim zaujímavým prostredím a (miestami ľahko predvídateľným) dejom dopozerať ho až do jeho očakávane dramatického vyústenia. Hoci sa v podstate jedná o rýdzo ženský film, o čom svedčí zloženie jeho tunajšieho fanklubu, myslím že zaujme mužské oko nielen hereckými výkonmi skupiny mladých dievčat na čele s krásnou Maríou Valverde (dokonalé spojenie dvoch šarmantných dievčat, ktoré poznám :-)) a veľmi sympatickou blonckou Imogen Poots, ale tiež svojou vizuálnou stránkou so zábermi panensky krásnej britskej prírody, poeticky nasnímanými scénami nočného ponárania sa a príhodnou hudbou, v niektorých momentoch akoby pochádzajúcu z pera Philipa Glassa. Žiadaná milostná scéna by v celkovo striedmo podanom charaktere filmu vzbudilo skôr rušivé pobúrenie a osobne mi ju dokonale nahradil polnočný dievčenský žúr. Ajhľa, aký príjemný zážitok som dostal pri náhodnom prepínaní, kedy som mal v pláne vypnúť telku. (3218. hodnotenie, 202. komentár k filmu) ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Jisté režii, krásné kameře a výborným hereckým výkonům bohužel šlape na paty jen jasně daný příběh, který se ani na chvíli neodchýlí od očekávané klasiky a bez momentu překvapení tak "Trhlinám" roztrhá šanci na čistý zápis. I tak ale film obsahuje silné a nezapomenutelné scény. A María Valverde je jeden z největších talentů, jaký jsem za poslední dobu viděl. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama