Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

Forum. 

všechny recenze uživatele

Pro nezasvěceného nuda. Pro člověka, který zná celou tuhle historii je to doplnění vzdělání. Několikrát jsem některé části přetáčel a dohledával si kdo je vlastně kdo. Maličko jsem tlačil slzu při vzpomínce na poslouchání starých rapových desek. Jsem rád, že film i ukazuje skutečnost tak jak byla a ukazuje, že 2pac se vlastně ke konci života naprosto zbláznil a že démonizovaný Biggie vlastně za nic nemohl. 100% ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené životopisné drama, osobně jsem za něj moc rád, dozvěděl jsem se spoustu věcí a i po filmové stránce výborně natočené. Bohužel věci chodily v L.A. trochu jinak, než to tady známe, a proto to pro mladýho, na jeho věk šíleně úspěšnýho Biggieho, skončilo tak brzy. Legendární rapper, který zůstane ještě dlouho inspirací všude ve světě. ()

Reklama

CaMMe 

všechny recenze uživatele

Rap poslouchám! Rap mám rád! Filmy o rapu nemusím, ale tenhle příjemně překvapil. Pokud znáte život BIGa, víte jak BIG rapoval (mimochodem zatraceně dobře) a víte jak BIG zemřel, tak o to víc Vás film bude bavit. Kdo ho neslyšel rapovat doporučuji CD "Ready to die". Nicméně víc jak 4 hvězdy si nezaslouží - suma sumárum - 75%. ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Skvělý životopisný film o legendě jménem Notorious B.I.G. z dob, kdy ještě Hip Hop za něco stál. Podle mě hodně dobře zmapovaný krátký život jednoho z nejtalentovanějších ikon Hip Hopového světa. Tupac Shakur měl bohužel podobný osud, a proto rapová scéna přišla o dva velké talenty, které nebudou nikdy zapomenuty. R.I.P. 83% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Rap nepočúvam v žiadnej jeho forme a o Notoriusovi viem len vďaka starému hitu Puffa Daddyho zloženého na jeho pamiatku. Jeho životný príbeh mal ale veľmi dobrý potenciál zaujať, čo sa ale nepodarilo z dvoch dôvodov. Prvým je vyžraný predstaviteľ titulnej postavy, ktorému som toho drsného rappera neveril ani na sekundu. Druhým potom to, že veľmi dobre naštartovaný film sa v druhej polovici roztečie do ničoty a prešľapuje na mieste. Ísť viac na dreň a viac sa venovať zaujímavejším aspektom života Biggieho Smallsa, mohlo to dopadnúť omnoho lepšie. 5/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,25krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Jamal Woolard se na roli Biggieho připravoval několik měsíců. Jeho příprava zahrnovala poslech Biggieho písní, aby si pamatoval texty, přibírání na váze a lekce zpěvu na Juilliard School. (henrycruel)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama