Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stretnutie organizácií Hellsing a Iscariot s Kráľovnou Spojeného kráľovstva je prerušené správou od Majora, v ktorej hlási svoj úmysel viesť vojnu proti Anglicku. Medzitým sa Millenniu podarí uniesť lietadlovú loď Eagle a tak Integra vyšle Alucarda, aby so zločincami na čele s Rip Van Winkle urobil rýchly proces. Major a jeho prisluhovači sú na ceste k Londýnu aby stiahli Anglicko do ďalšej vojny. (NeosinneR)

(více)

Recenze (26)

Shaman1135 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštne OVA. Na jednej strane zaujímavé momenty, ako stretnutie Alucarda s kráľovnou, vzlietnutie Zeppelinov a záverečné krvavé inferno za tónov nemeckej opery. Žiaľ, všetko ostatné absolútne zle. A čudujem sa, že Nazis nie sú vyhlásení básnici. Bod pre Alucarda za pomalé a bolestivé zúčtovanie s Rip Van Winkle (ktoré si zaslúžila, bože 5 minút a nenávidím ju o konca života), ale už by potreboval vyrovnaného protivníka ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nacisté opět vyhlásili válku a od toho je tu organizace Hellsing,aby je zastavila.Po Alucardově velice přesném headshotu do nacistického poslíčka tu začíná nemylosrdná válka.Hellsing a i královna se připravuje na armády nacistů zatímco Alucard je vyslán na další misi,kde z něho tentokrát jde už opravdu hrůza.Děj se otevírá a já se nemůžu dočkat dalšího pokračování. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

U všech částí Hellsing OVA jsem měla dojem, že se mi jednou zas rozhodli autoři anime udělat radost, nejsilněji na mne však tento dojem zaútočil u části čtvrté (a potom i šesté). Museli se mi hrabat v hlavě! Úžasné, krásné, s maximálním důrazem na stylovost a cool faktor, zkrátka kurevsky boží. Varování Ministerstva míru: závěrečný proslov páně Sturmbannführera může u citlivějších osob vyvolat silný ZLOrgasmus. ()

Sabiana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, tento díl je důkazem toho, že zvorat se dá vážně všechno! Tak tedy všem zúčastněným děkujeme za to, že nám z Integry udělali rádoby frajerku, která nemá být na co hrdá a nedrží si ten cool odstup jako vždy, z Alucarda otravně se tlemícího (ne ďábelsky se usmívajícího) otravu, který když otevře hubu, vypadá jako žralok, a kvůli účesu musí ráno v koupelně strávit nejméně hodinu, a z Viktorie směšnou, ne něžně roztomilou, hlupačku. Úkol splněn, tohle je to peklo, které jsi chtěl Herr Stur... jak dál? Tenhle díl měl skončit tvým proslovem, po kterém by se ukázalo, že za tebou celou dobu stojí Alucard, jenž na závěr prohlásí: "Moc kecáš!" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odklon od zažitého seriálu byl v prvních okamžicích hodně smutný (nebo spíš divný – tedy mi to tak alespoň přišlo, protože s náckama a jejich „Führerem“ už taková prdel nebyla. Naštěstí to tvůrci zachránili docela vydařenou animací, brutalitou a efekty při jednotlivých soubojích. I tak se mi však tento přechod zas až tolik nezamlouval. A i z toho důvodu budu hodnotit méně než předchozí díly. Ještě že alespoň ten „šibeniční humor“ je neopustil… ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • OVA IV je výrazne inšpirovaná operou Der Freischütz. Rip Van Winkle sa označuje ako lovkyňa a inak aj ako "Kaspar", zatiaľ čo Alucard je "Samiel". V tejto opere nakoniec Samiel Kaspara chytí a stiahne do pekla, na čo odkazujú aj bojové scény. Rovnako spieva aj Das Englandlied nacistickú pieseň o nenávisti k Anglicku. Tá hrala aj v záverečných titulkoch. (Eerie)
  • Rip niektoré postavy opovŕžlivo nazývala "Angláni", tak ako to kedysi robili nacisti. (Eerie)
  • Toto je posledný diel, ktorý vytváral a daboval Geneon a zároveň prvý, ktorý vytváral a daboval FUNimation. FUNimation potom vytváral i ostatné diely až do konca. (Eerie)

Související novinky

Novinková smršť

Novinková smršť

30.08.2008

Čachrování s podzimními premiérami, Downey, Jr. jako komiksový padouch, Spielbergův Tintin a obrovští roboti na vás čekají v dnešním souhrnu. Přesun šestého Harryho Pottera na příští léto vyvolal v… (více)

Reklama

Reklama