Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodník Nick Blake (John Garfield) se vrací z vojny do New Yorku. Vyhledá svou starou přítelkyni a požaduje po ní peníze, které si u ní nechal před vojnou. Toni Blackburnová (Faye Emerson) však tvrdí, že je nemá. Po konfliktu s jejím přítelem opouští Nick město. Začíná se setkávat se starými přáteli a podvodníky a hledá práci. Nakonec získá zakázku na odstranění bohaté vdovy. Za vykonanou práci si řekne o dvě třetiny získaného bohatství. Je dojednáno ... (Terva)

(více)

Recenze (6)

liquido26 

všechny recenze uživatele

John Garfield se přidá k partě zločinců, která chce využít jeho peněz a vzhledu k svedení a okradení bohaté mladé vdovy. Zezačátku je sice pro, ale pak se zamiluje a rozhodne se zrušit dohodu a vyplatit je ze svýho, ale to se jeho komplicům nelíbí a začnou dělat problémy. __ Jedná se o film s klasickým noirovým příběhem, v němž závěr nijak nepřekvapí, nicméně to nijak nevadí, protože snímek nenudí a má docela dobré tempo a hlavně skvělou atmosféru. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý noir, ktorý nikdy nemal vysoké ambície. Má však dobré tempo, aj atmosféru, ale nedokáže vybočiť z priemeru. Štvrtý komentár. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Garfield ma neprijemnej pohled i kdyz se usmiva, je to proste takovej gangsterskej typ... Faye Emerson, Geraldine Fitzgerald a dokonce Marion Martin...cili o puvab neni nouze. Peknej noirek o padouchovi, ktery se zamiluje...100 minut je hodne, ale zde to bylo zvladnutelne. 4- ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Atmosféra áno (noc, hmla, neóny), tempo – ktoré si tu viacerí pochvaľujú – za mňa už nie. Práve spád je pre mňa najväčším mínusom tohto filmu. A keď sa striedajú scény, kde absentuje Garfield, je to citeľné. Navyše, noir z roku ´46 a s touto zápletkou (Poštár so 113 min je iná káva) nemôže mať 100 minút.__ Btw, s podobnou zápletkou pracoval aj noir Larceny (1948) s Johnom Payneom. 3,5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "I Wasn´t Yesterday", který napsal W.R. Burnett. (Terva)

Reklama

Reklama