Reklama

Reklama

90210: Nová generace

(seriál)
USA, (2008–2013), 78 h 24 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Shenae Grimes, Tristan Mack Wilds, AnnaLynne McCord, Jessica Stroup, Michael Steger, Jessica Lowndes, Matt Lanter, Trevor Donovan, Rob Estes, Jennie Garth (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(114)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu jsou Annie Mills a její bratr Dixon. Právě jejich očima se budeme dívat na život a jednotlivé příběhy na staré známé adrese. Annie hraje Shenae Grimes, bráchu Dodona pak Tristan Wilds. Oba hned první den na střední škole West Beverly Hills pochopí, že už nejsou v Kansasu. Úvod tak nepokrytě kopíruje začátek původního seriálu, kdy dvojčata Brenda a Brendan Walshovi po příjezdu z Minnesoty poprvé nasáli atmosféru poněkud snobštější části světa…
Rodina Millsových včetně otce Harryho a matky Debbie se přestěhovala do Beverly Hills z Kansasu z jednoho prostého důvodu. Aby dohlédla a postarala se o Harryho matku Tabithu. To je někdejší televizní hvězda, kdysi pořádně divoká, nyní už ale poměrně vyhaslá.Annie i Dixonovi vadí, že jsou ve škole noví, nikoho pořádně neznají a navíc jim pořádně leze na nervy fakt, že jejich otec na West Beverly Hills řediteluje.Annie je milá a přátelská dívka zapálená pro divadlo a nová škola je pro ní naprostým kulturním šokem. Dixon je zase vynikající student i sportovec, a přestože je adoptovaný, má se sestrou vynikající vztahy, navzájem se podporují a doplňují.Právě blízký vztah pomáhá oběma sourozencům zapadnout do cizího prostředí a postupně objevovat nové kamarády v řadách svých spolužáků.Jednou z nich je bohatá, zhýčkaná a sexy Naomi, kterou hraje AnnaLynne McCord (znáte ji možná ze seriálu Plastická chirurgie, v originálu jako Nip/Tuck),je tu i Ethan (Dustin Milligan), populární sportovec a budoucí Dodonův rival, dále Navid (Michael Steger), šéf studentského zpravodajství, a rebelka Silver (Jessica Stroup).Co by to bylo za školu bez učitelského sboru. A jsme u staré známé Kelly, toho času sexy výchovné poradkyně v podání Jennie Garth. Důležitým členem štábu je také Ryan Eggold v roli chytrého a zábavného učitele Ryana Matthewse.
Úplně nové prostředí, zcela jiní lidé, nové zážitky, nové lásky, takový bude život členů rodiny Millsových, kteří postupně poznávají, jak moc se jejich život proměnil. (Leeslie)

(více)

Recenze (96)

topi80 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Po letmém shlédnutí 2 dílů se mi zdá, že tomu nějak chybí atmosféra (což je dáno i tím, že kultovní dílo bylo generačním kultem, zatímco tohle je jedna z mnoha slátanin, co televize nabízí), přes rychlý klipovitý střih jsem nepostřehl, o co tam vlastně jde. Protivná politická korektnost dodržena, tentokrát povinný černoch povýšil až mezi hlavní postavy jakožto adoptivní bratr. Ve změti postav jsem se nějak nedokázal vyznat, z předlohy jsem Kelly dokázal identifikovat hned, stejně jako Brendu nebo ošklivou Donnu, ve prospěch tam hrál i dabing plný originálních hlasů. Tudíž aktuální dílo hodnotím jako panoptikum bezbarvých anonymních postav pohybující se bez nějakého smyslu po obrazovce. Na víc než jednu hvězdičku to asi nevytáhnu. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Funguje to asi takto: existuje jedna množina modelek a modelů, z nich se vždy náhodou vyberou dva prvky A a B (bez ohledu na pohlaví). Ty jsou někde jakoby sami a vyměňují si důvěrnosti (či tělesné tekutiny) a celé to vidí prvek C, který předtím totéž dělal s prvkem A. Následuje pokaždé zcela stejný výraz ve tváři a střih. Jediný důvod proč na to koukat je Gillian Zinser, která se trochu vymyká všem ostatním. A pak možná McCord, která má sice ksicht jak z plastelíny, ale ráda se promenáduje v bikinách (a každý ví proč). ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Kontrakt na staré známé adrese a pokus o restart kultu Aarona Spellinga se uvolilo podepsat pouze trio z původních tváří, jediná Jennie Garth ovšem v ději představuje víc, než pouhé cameo. Její Kelly sice působí oproti dřívější rozmazlené fakultní krásce trochu jako zlý sen všech středoškolaček, ale aspoň se má ve scénáři o co opřít, což se o pár nejapných štěcích Shannen Doherty (Brenda) a Tori Spelling (Donna) říct nedá. Mužské opory Brandon, Dylan a David už se nadále vyskytují pouze jako neviditelní (ne)hybatelé děje - "David se se mnou rozvádí, právě ti volal Dylan, pořád Brandon pracuje tam a tam?" - což zamrzí především v případě Luke Perryho, bezpochyby nejcharismatičtější tváře původního seriálu. Ze základní sestavy pak úplně chybí Steve, Andrea a pochopitelně rodiče Walshovi. Nebohého Jima (vzpomínáte na Jamese Eckhouse?) dokonce v jednom dílu málem nechají umřít - tedy, jen cedulkou na dveřích a vzápětí se navíc ukáže, že jde pouze o noční můru postavy, která notabene tatínka slavných dvojčat vůbec nemohla znát - no budiž :). Doslova opsaný koncept venkovanů přibyvších do luxusní BH čtvrti (jen namísto z Minnesoty tentokrát z Kansasu) oživila pohledná i herecky schopná Shenae Grimes jako Annie neboli náhradní Brenda - jenže jí bohužel místo Brandona někdo kdovíproč vymyslel nevlastního (!) bratra černé pleti (!!) - a Dixon v podání prťavého Tristana Wildse ke všemu vypadá a hraje jako o tři roky mladší outsider, ačkoli ho scénář nutí do role lakrosového drsňáka s nedořešenou adopční minulostí. Plusem je naopak v roli jejich otce (a nového ředitele školy) zábavný a místy velmi komický Rob Estes protřelý zkušenostmi z MELROSE PLACE - oproti sucharským Walshovým evidentně krok správným směrem. Oživení světem dospělých potvrzuje i učitel literatury a angličtiny Mathews (opravdu výtečný Ryan Eggold!), jehož milostné avantýry a duchaplné repliky dávají zapomenout na občas papírem šustící dialogy. Herecky za zmínku ještě určitě stojí Jessica Stroup a Dustin Milligan, se zbytkem už je to horší - a podobně i se scénářem. Že (patrně) testovací projekce poslaly hned po epizodě či dvou do pekel řadu nadějně představených hrdinů, by až tak nevadilo, nebezpečí ale číhá v evidentní snaze "rozintrikovat" co to jde. V ději se tudíž jen během první série objeví hned několik ryzích sociopatů, což je i na tuhle čtvrť s nevalnou pověstí asi trochu příliš :) Humbuk jako kdysi se pochopitelně čekat nedal, a ono neuchopitelné kouzlo původní série taky ne, přesto bych ale neházel flintu do žita: dynamičtější titulky až po prvních pěti minutách, místy hodně našlapaný soundtrack, dvě opravdu VELMI vtipné zápletky (neprozradím :) a snaživě šmrncovní kamera, hlášky i kostýmy, to vše mou pozornost udrželo po celých 24 dílů první sezóny, což se mi u dnešních seriálů stává zcela výjimečně :) Nebojím se tudíž jít na slabší čtyři hvězdy - ryze oddechová, nikoli však úplně pitomá záležitost. 65 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Gossip Girl 2? Dovolte, abych se téhle urážce pro Gossipku od srdce zasmál. Kdepak, od začátku jsem tušil, že návrat na 90210 bude hodně bolestivý, ale že až takhle, to mě ani ve snu nenapadlo. Většina postav je absolutně nesnesitelná, dialogy jsou oproti původnímu seriálu ještě mnohem níž a celá GP magie okolo Beverly Hills je rozprášena již v prvních minutách, kdy zjistíte, že to u Nata vypadá jako v každé druhé neosobní kavárně, že se West Beverly High změnila na budovu, v níž chybí školní rádio a skutečné problémy, a bohužel se vytratilo i ono "drama", kdy jsem (i po letech) fandil některým postavám při závislostech na prášcích či alkoholu. Tihle přerostlí teenageři ať si klidně chcípnou v koutě a mně dají pokoj, jedinou zábavnou postavou je rozkošně nenávistná Jessica Stroup, která sice nemá vůbec co hrát, ale aspoň se neustále neculí, nešíří kolem sebe své rádoby trable a nezvládá při tom jen dvě herecké polohy jako nová "Brenda" Annie. Nejsmutnější ovšem je, že se seriál drží nad odpadní propastí jen proto, že si pomáhá nostalgickými berličkami v podobě Brendy a Kelly. Bleh. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Pokus oživit 20 let starou pubescentní legendu? Proč ne, ale je tu jeden menší problém. Herci v této generaci nemají v sobě ani smítko charismatu, kouzla či nějakého smyslu pro herectví, jako původní představitelé. Ale v jednom je tato generace lepší. Vzhledem k tomu, jak se lidstvo stále vyvíjí, tak i ženský jsou víc a víc krásnější. Zde tomu není jinak. Na některý je fakt radost pohledět, ale na Baywatch to stejně nemá :-) 30% ()

Galerie (321)

Zajímavosti (15)

  • Teddy Montgomery (Trevor Donovan) je v seriáli dospievajúci tínedžer, no v skutočnosti ho hral o 14 rokov starší, v tom čase 32 ročný herec. Toto isté sa stalo aj v originálnom seriáli, kde si vtedy ešte 28 ročný Luke Perry zahral maturanta na strednej škole. (katherine.)
  • Dustin Milligan byl první obsazený herec v tomto seriálu. (Pumiiix)
  • Producenti uvedli, že ve chvíli, kdy poprvé viděli na konkurzu Sheane Grimes, hned věděli, že by se pro roli Annie hodila. (beyli)

Související novinky

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Reklama

Reklama