Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Film ako kampaň na šport - konkrétne golf. Avšak jeho príbeh je tuctový...nič zvláštne neponúka. Teda vlastne ponúka...a to zjavne ....chce aby ste nesedeli vo fotelke a pozerali na bezduchý snímok ako je tento a zdvihli svoju " veľkú prdel " a šli si radšej zahrať golf...na ktorý vás tú láka aj sám zlatý slávik Kája...škoda len že kampaň na golf nedopadla práve najlepšie a nedokáže naplniť svoj zmysel : a to, aby prilákal ludí na golfové ihrisko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Peníze prostituují charakter a některým i handicap aneb kterak se nezkažený pingl nechá zlákat dvěma velkými reflektory, i když mu na životní cestu nejlépe svítí stejný počet lentilek pod kobercem.. Přišel jsem, viděl jsem, znechutil se.. Product placement omlouvám, jak jinak na něco takového sehnat peníze, ale krom přirozeného výkonu Baggera Vance Klepla je to jen další špendlík do voodoo figurky tuzemské kinematografie. Za zajímavý lze v podstatě označit pouze moment, kdy stál na odpalu Roman Skamene - to bylo totiž poprvé v historii, kdy byl hráč jen o hlavu vyšší než týčko s golfovým míčkem.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jsem říkal odpálit, myslel jsem jemně, něžně, jako pohlazení. Tou ranou jste měla míček jenom poprosit, aby udělal vám i sobě tu dětinskou radost a vepsal, kurva, tu hezkou křivku ve vzduchu." V golfu se vyznám a kdyby mě jednou pustili na týčko, tak by míček letěl přesně tak, jak pravil trenér Karel. Anebo neletěl. Nevím, ale na počítači mi lítá krásně a já jsem rád, že se našel český film, který má golf jako téma. Co na tom, že je to tak trochu kravina, když na fairwayi je tak krásně, obě holky vypadají víc než použitelně a teprve při uvedení na TV Nova vyniká jeho genialita, neboť divák nemá šanci poznat, kdy sleduje film a kdy reklamní blok. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Blbost to je, ale zase určitě ne tak veliká. Děj poskládaný z prapodivných drobků, nikam nesměřující, nic divákovi nepředávající. Pokud něco chválit, tak především vizuál. Jenže slušná kamera svištící mezi nesmyslnými scénami a epizodkami (camea Gotta, Korce nebo Novotného) sama nic moc nezmůže. Příběh se dá vymyslet během posedu na záchodě, osudům mladíka, jenž z ničeho zabředne do světa nehynoucí golfové slávy, by se vysmály i děti Tigera Woodse. Snímek je i žánrově těžko zařaditelný, romantika chybí, humor nehrozí, sportovní drama se nekoná a přesah na sociální půdu je spíš k pláči. Herecky je to rovněž bída, protože i mentor Bob Klepl postupem času neví, co s dialogy. Stejný případ je i jinde skvělý Jaromír Nosek. Filipa Tomsu nehodnotím, protože není co posuzovat. Pocity po projekci přesto nejsou úplně rozčarované, a navíc jsem si tu toho uvařil večeři!! Co víc si (vyjma děje) přát..? ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní béčková zhůvěřilost a ještě k tomu špatně natočená. Vysvětlí mi někdo ty stupidní kamerové objezdy? (Možná tím chtěli divákovi hned zezačátku zamotat hlavu, aby se dále na nic kontrétního nesoustředil, ale tím by zase pokazili ten product placement) Závěrečný golfový turnaj také ukazeje velké hovno a občas míček a trochu trávy a písku. Goťák byl stylovej a jeho vážné rozebírání golfových situací mě na celé čáře rozesmálo až se po mě všichni otáčeli. O scénáři nemá cenu ani mluvit. A nevíc to dokurvili tou nedořešenou romancí a jedním mraženým hráškem. Tu jednu hvězdičku za Ústí n. L., Karlovy Vary a Mariánské Lázně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Na obalu DVD je chybně napsáno, že hlavní postava (Filip Tomsa) pochází z Prahy. Skutečným rodným městem Honzy je Ústí nad Labem. (Brůny)
  • Filip Tomsa (Honza) hrál golf na amatérské úrovni již před natáčením filmu. (MTHRFCKR)
  • Natáčení probíhalo také v Mariánských Lázních na kolonádě a na golfu (Asmodin)

Reklama

Reklama