Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

poz3n odpad!

všechny recenze uživatele

Jen si to představte. Je sobota večer, už se vám chce spát a jen tak ještě přepínáte programy, jestli nenarazíte na nějakou bombu. V tu chvíli se před vámi objeví Filip Tomsa. Při pohledu na Filipa i jeho malého androgynního bratra, je každému divákovi jasné, že Filipova rodina je v exekuci a nemá ani na holiče. Díky této brilantní řežijní práci s kostými a rekvizitami jsem okamžitě zůstal přikován k obrazovce a pak už si jen užíval hodinu a půl dlouhou jízdu světem golfu, celebrit, bulváru a drahých hotelů a večírků. A když jsem pak šel spát, hřál mě na srdci nejen pocit štěstí, že Filip dokázal porazit toho nesympatického padoucha, ale především pocit úlevy, že už nemusím řešit s jakou cestovkou jet na dovolenou, jakým autem jezdit a jaký energeťák pít. 0/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl docela slušnej a kdyby se toho ujal někdo zručnej, tak si to umím představit jako vcelku příjemnou oddychovku. Jenže bohužel si to nikdo šikovnej na starost nevzal a vzniknul tak absolutně nudnej a tupej film bez jedinýho nápadu, za to s hodně product placement a hromadou celebrit (za camea Novotnýho a Gotta by si tvůrci zasloužili přinejmenším facku a nějaký ocenění za wtf scény roku).Scénář nedává moc smysl, postavy se tady úplně nelogicky a mění své názory záběr od záběru Navíc se mi to celý zdálo úplně zmateně sestříhaný a některý scény na sebe pomalu ani nenavazovaly. Po herecké stránce je to taky bída, možná jenom ten Klepl šel přežít. Což se jinak o filmu moc říct nedá, u toho se dá přinejlepším možná tak dobře usnout. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a v některých exteriérových scénách nesnesitelně přesvícené, ale největší vadou je inzerovat tento film jako romantickou komedii, protože tou rozhodně není - a to je asi taky hlavní příčinou místního "skvostného" hodnocení. Vykreslení "vzestupu, který je zároveň pádem" ve druhé třetině filmu je ovšem docela zajímavé. ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Prošel jsem si očistcem = viděl jsem (resp. byl jsem nucen koukat se) na tento rádobyfilm hned 2x. (Ne nejsem masochista, ale co už naděláte v letadle, když nevíte coby a tohle vám jede před očima.) Už od začátku bylo jasné, o jakou nebetyčnou kravinu se jedná a časem mi nezbývalo než se usmívat, jak "umně" jsou ve filmu zakomponované reklamy na příslušné sponzory. Nicméně i když opravdu nebylo co dělat a očima nešlo uhnout, za nějakou dobu už jsem fakt nevydržel a pokud jsem se nechtěl pobl..., musel jsem aspoň sundat sluchátka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač jsem golf nikdy nehrál, ač neznám jeho pravidla ani terminologii v něm používanou, a konečně ač nemám tento sport rád a jakmile se objeví na nějaké sportovní stanici přenos z golfu, tak okamžitě přepínám, tak přesto všechno jsem si tento film dokázal užít, aniž bych se byť jen na malou chvíli nudil. A vím o čem mluvím, romantických komedií už jsem viděl docela dost a není lehké mě zrovna v případě tohoto žánru zaujmout, ale tomuto filmu se to povedlo svou originálností, nápaditostí a především pro romantické komedie atypickým prostředím, protože romantická komedie z prostředí golfu je něco, co jsem dosud neviděl a co zase trochu rozšířilo mé filmové obzory. Samotný film je zvládnut naprosto perfektně, svým zajímavým dějem dokáže zaujmout i takového antigolfistu, jako jsem já, a do poslední chvíle jsem nevěděl, na čem vlastně s tímhle filmem jsem a jak celý příběh dopadne. Výtečný filmový zážitek pak dotváří naprosto vhodně zvolení herci, Filip Tomsa je pro mě neokoukaným hercem a s rolí se popasoval výborně, Míra Nosek zase skvěle zahrál záporáka, takže jsem ho fakt dokázal nenávidět, a Václav Postránecký s Bohumilem Kleplem už jen vhodně doplnili hereckou sestavu k mé velké spokojenosti. Mně se to líbilo, nečekal jsem nic náročného, měl jsem chuť na oddechový a pohodový film a toho se mi také dostalo, takže přes počáteční skepsi z toho, jak se mi tento film bude líbit musím konstatovat, že lepší už to asi být nemohlo a k maximálnímu hodnocení chyběl už jenom kousek. Celkové hodnocení je tedy 90%, což v tomto případě znamená lepší čtyři hvězdy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo také v Mariánských Lázních na kolonádě a na golfu (Asmodin)
  • Na obalu DVD je chybně napsáno, že hlavní postava (Filip Tomsa) pochází z Prahy. Skutečným rodným městem Honzy je Ústí nad Labem. (Brůny)

Reklama

Reklama