Reklama

Reklama

Tyson

Trailer

Obsahy(1)

Rozhovory, archivní záběry a fotografie nabízí dokument o jednom z nejúspěšnějších sportovců všech dob. Mike Tyson je legendární boxer, který dokázal spojit pásy všech tří boxerských organizací. Jeho život byl ale také plný skandálů. V pouhých třinácti letech měl na kontě neuvěřitelných 37 zatčení. Dokument mapuje život tohoto boxera nejen v ringu. Mimo šampióna se v tomto snímku objeví legendární trenér Cus D´Amato, Evander Holyfield a další boxerské legendy. (Cliff Booth)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice zdařilý dokument, kterému snad nelze nic vytknout. Obsahuje záběry z Tysonova života, které jsem viděl úplně poprvé. Na jednu stranu byl Tyson vynikající bojovník, ale na druhou stranu mě tento dokument ujistil v tom, že jako člověk je Tyson naprosto nevyrovnaná osobnost a dalo by se říct, že i primitiv a hlupák. Ale co se týče sportovní stránky, tak to byl opravdu jeden z nejlepších boxerů na tété planetě. Na jeho zápasy se vždycky rád podívám a přeju mu, ať těch jeho skandálů je co nejmíň. Peace with you, Mike :) 86% ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z posledních bijců, co do toho šly "naplno", každopádně je éra před Tysonem a po něm. Teď už je z toho jen taktická exhibice bratří Kličků. Jeho originální styl, kombinace rychlých, krátkých úderů slavily úspěch a on se stal jednou z největších postav historie boxu. Jsem rád, že jsme se o Iron Mikeovi dozvěděl něco nového i z jeho soukromého života. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že takovéto vyprávění funguje jako čtivá autobiografická kniha, ale převod do dokumentu je nesmyslný. Tyson není dobrý vypravěč a ve stejně pomalém tempu vypráví celých 90 minut (a to mu ještě nění rozumět). Nevěřím, že mluví úplně otevřeně, i když na první pohled tak vypadá a v podstatě se pořádně zajímavě rozhovoří pouze o svém vztahu k ženám. Ale na druhou stranu závěrečný sestřih nijak neubírá z dojmu (záměrně?), že je Tyson člověk trochu jednodušší. Sympaticky jsou sestříhané záběry ze zápasů - akčně, tak jak to máme rádi my, fanoušci Rockyho. Celkově nevidím žádný přínos tohoto celovečerního filmového zpracování. 50 % ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Poměrně smutný osud boxerské legendy, která ale jak se zdá život bere tak jak je. Tyson celkem sympaticky přiznává, že si za všechno zlé může především sám. Je otázka co by se s životem Tysona stalo, kdyby D´Amato byl mladší a neumřel, když bylo Tysonovi 19...Každopádně moc pěkně natočený dokument a slušné 4 hvězdy. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že bez vetra sa ani lístok na strome nepohne a že úplne bezdôvodne Tysona do chládku neposlali. Rovnako tak som mu nežral ten prehnaný ukrivdený postoj, ktorým občas všetko (vrátane zápasu s Hollyfieldom) obhajoval. Minimálne však po pozretí musím skonštatovať, že si Mike u mňa svoju nechvalnú reputáciu predsa len trošku skrotil a človek mal možnosť poznať ho aj z tej kultivovanejšej stránky, než ako nasraného dobermana chŕliaceho na každého nadávky. Materiálu je tu požehnane a počuť samotného Tysona sa vyjadrovať k najzásadnejším momentom svojho života je minimálne zaujímavé, bez ohľadu na to, či mu tu jeho pokoru veríte, alebo nie. 7/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Tyson je držitelem rekordu nejrychleji uštědřené KO na Juniorských Olympijských hrách: 8 vteřin. (kwaicheng)
  • Cus D´Amato trénoval kromě Mika Tysona i Josého Torrese a Floyda Pattersona. Všichni tři se stali mistry světa ve svých váhových kategoriích. (kwaicheng)
  • Mike Tyson se stal v roce 1986 ve věku 20 let a 145 dní nejmladším profesionálním mistrem světa těžké váhy v historii. (kwaicheng)

Reklama

Reklama