Reklama

Reklama

Překladatelka

  • Švýcarsko La Traductrice (více)

Obsahy(1)

Ira je Ruska a stejně tak Ivan Taškov. Jí je třiadvacet let, žije se svojí matkou v Ženevě a o zemi, z níž pochází, neví téměř nic. Ivan Taškov pak momentálně setrvává ve vězení jako domnělý mafiánský bos a čeká zde na začátek soudního procesu. Kdyby se nikdy nesetkali, přinejmenším dívčin život by poklidně plynul dál. Jenže Ira je překladatelka, kterou si najal Taškovův obhájce. A zároveň je příliš málo ošlehaná životem, aby pochopila, jaká hra se tu kolem ní roztáčí. Brzy proto podlehne jak šarmu kultivovaného a mocného vězně, který zároveň představuje cestu k jejím ztraceným kořenům, tak výmluvnosti pohledného advokáta a stane se loutkou jejich manipulací. Moment, v němž překročí hranici, zpoza níž už není návratu, se kvapně blíží. A nebezpečí se navíc skrývá mnohem blíž, než mladá žena sama tušila. Režisérkou napínavého thrilleru z prostředí švýcarských Rusů se stala sama členka této komunity, v Moskvě narozená a mezi Ženevou a Paříží žijící Elena Hazanovová. Hlavní úlohu pak svěřila půvabné a křehké tmavovlásce Julii Batinové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný pohled na ruskou mafii - pohled z ruské strany. Je to opravdu mafie nebo jenom svérázný ruský způsob obchodování, kde základní pravidlem je: kdo platí, ten diktuje? Přesně tohle je Taškov, muž, kolem kterého se vše točí, který ale není hlavní postavou filmu. Tou je sympatická Ira, která se k osudovému kšeftu dostala jako slepá k houslím. Iru matka jako malou holčičku za zřejmě dost dramatických okolností odvezla z Moskvy do Švýcarska, aby jí zajistila lepší budoucnost, a zřejmě moc dobře věděla proč. Ale kořenům se utéct nedá, navíc mladší generace tak úplně nechápe, co vedlo rodiče k radikálním krokům. Je to velmi silný a vyvážený film. Nechybí ani lehký romantický prvek - je tu přece krásná mladá hrdinka, to by ani jinak nešlo. Nevím, jestli existuje český dabing a doufám, že ne. Protože to, jak se francouzština krásně přelévá v ruštinu a naopak, dodává filmu na intenzitě. ()

Reklama

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracované téma a velmi zručně udělané drama s prvky thrilleru a napětí, které ukázalo, že film o dlouhých prstech ruské mafie umějí natočit i Rusové samotní (tady ve spolupráci se Švýcarskou produkcí). ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama