Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (799)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Smrtonosná zbraň", ktorý v roku 1987 natočil skúsený režisér Richard Donner je všeobecne považovaný za klasiku v oblasti amerického akčného filmu. Dvojica los angeleských detektívov je na stope nebezpečného drogového gangu. Roger Martaugh a Martin Riggs. Distingovaný starnúci borec a divoký nevypočítateľný živel. Každý z nich je iní, ale navzájom sa výborne dopĺňajú. Zo začiatku si síce moc nerozumeli, no časom sa z nich stali skvele zohratí parťáci. **** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle nenapsal Shane Black nevím, nevím jestli by to byl až takhle vynikající film. Spousta dialogů je k popukání, hlavně když jde Riggs kupovat od překupníků drogy, vše za stovku a následně po malém rozmýšlění, že jde přece jen o dost peněz, se začne hrabat v peněžence. Má nejoblíbenější scéna celé série. 100% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Urcite kvalitni start do kvalitni serie asi nejdrsnejsi a nejmin komedialni ze vsech dilu ovsem ze skvelou souhrou dua Gibson Glover Gary Busey jako zaporak urcite taky skvela volba musim rict ze dvojku mam radsi tady preci jenom misty tempo trochu drhlo a hlasky nebyly tak kruty ale i presto spokojenost pribeh jednoduchej ale naprosto funkcni ze dvou frajeru co se moc nemusej se postupne stanou nejznamnejsi policejni partaci vsech dob ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sympatické spojení akčního thrilleru a komedie. A přitom nic není nechtěné a nesklouzne k sebeparodii. Akční scény jsou více efektní, naturalistické, dynamické a opravdové oproti jiným akčním filmům osmdesátých let. A zárukou zábavy jsou rozdílnosti povah ústřední dvojice, výbušného Martina Riggse se sebevražednými sklony a kliďase Rogera Murtaugha, který je usedlý táta od rodiny. Herecké výkony Mela Gibsona a Dannyho Glovera jsou bez chyby stejně tak jako úvodní píseň Erica Claptona a režie Richarda Donnera. A právě "Smrtonosná zbraň" je film, který se neokouká a při každém shlédnutí napne i pobaví diváky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Po letech (a poprvé v původním znění) podstatně menší legrace, než jakou si z dřívějška vybavuji. V okamžicích, kdy scénář nejnápadněji laškuje s odkazem drsné detektivní školy, jde beze vší srandy do tuhého, aniž by se Donner snažil ostré hrany obrušovat. Spíše než kriminální thriller, spíše než akční komedie je Smrtonosná zbraň žánrově neukotvený parťácký film, jehož motorem je postupně vylaďování vztahu mezi usedlým taťkou, který systému věří, a labilním solitérem, který se na systém vybodnul. Napsaní i zahraní jsou oba dva s vtipem a pochopením a považuji je za stěžejní důvody, proč se k téhle osmdesátkové zábavě jednou za čas vrátit. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, Gimp, Visáč, Cornon ()

Galerie (61)

Zajímavosti (74)

  • Když se Riggs (Mel Gibson) chce ve svém karavanu zastřelit, vyndá ze zbraně zásobník, stáhne závěr, vyndá náboj z komory, vkládá nový náboj a spouští závěr zbraně. V tu chvíli má natažený kohout. Když si pak zbraň přiloží k hlavě, je kohout vypuštěný a musí ho znovu natáhnout. (JohnSmith)
  • Když se chce Murtaugh (Danny Glover) na střelnici předvést Martinovi (Mel Gibson), tak vystřelí na terč, který je trochu nakřivo. V dalším záběru ale terč visí rovně. (Duoscop)
  • Na začátku závěrečné scény, kdy Riggs (Mel Gibson) vyzývá Joshuu (Gary Busey) na souboj, má košili i vlasy suché. V dalším záběru má však košili i vlasy dokonale promočené. (fifas2)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama