Reklama

Reklama

Králíkova pomsta

(festivalový název)
  • Nizozemsko Big Buck Bunny
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Nizozemsko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Jednoho krásného rána se Velký Buck (králíček) probudí. Jde se podívat ven, kde potká tři poťouchlé veverky. Jedna z nich (poletucha) zabíjí motýlky a hází po ostatních zvířátkách šišky a další plody stromů. Trojice si troufne dokonce i na Bucka. Toho to ale dopálí a tak vymyslí pomstu. (Fary)

Recenze (95)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Výborná ale opravdu krásná animace, skvělá příjemná hudba a prostě je mi velmi sympatické, že kraťasy jsou nemluvené. Trošku jsem nechápala proč největší zajíc na světě, jakého jsem viděla se bojí třech malých odporných hlodavců, ale budiž. Jinak posledních 5 sekund parádních:D Alias - bacha možný spoiler - když ta debilní veverka vlála na špagátku jako drak (mimochodem velmi vtipné) a kolem prolétal onen pták...krásně otevřený konec, který si každý domyslí:D Možno vidět zde: http://www.youtube.com/watch?v=t4gjl-uwUHc ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, na co člověk může narazit, když hledá něco úplně jiného! A musím se přiznat, že u téhle náhody jsem se celkem dobře bavila. Souboj opravdu velkého králíka, který si zahraje tak trochu na Ramba a třech prapodivných veverek -jedna tlustá nešika, druhá vyhublá a švidrající s každým okem jiné barvy a třetí létající veverka, která je jako správnej kápo, ta nejdrsnější. Veverky jsou pěkný svině! Nejenže zabíjí nebohý motýlky, ale troufnou si provokovat i přerostlého králíka. A to neměly dělat… ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Na to, že na tomto snímku výtvarně pracovalo (jestli jsem správně počítal lidi v titulcích) 12 lidí (!!!), tak smekám. Příběh je po režijní stránce naprosto bezchybný - graduje, nechává čekat atd., výtvarně je to taky moc dobré - není to Pixar, takže odpouštím některé detaily, jako je práce s texturami nebo ostrost objektů v pozadí (sám to neumím a kecám :)), ale i přes tyto detaily jde o víc než dobrý filmeček. Animace a mimika postav je taky bez debat. Nemám důvod dávat míň, sálá z toho pozitivní atmosféra a zasmějete se. A navíc, ten zajíc je borec :) ()

nervana 

všechny recenze uživatele

Škoda že se na začátku ten obr králík choval jako nějaké duševně málo vyvinuté dítě a po chvíli z něj byl expert na výrobu pastí...Kdyby to bylo delší, asi bych to nedokoukal. Režisér zkrátka vsadil především na animaci. Mnohem víc jsem se bavil např. u Sim Salabim od Douga Sweetlanda. Jinak hezká animace, pro děti určitě vhodné. ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Povídka vytvořená v open-source 3D studiu Blender. Měla se stát výstavním exemplářem Blender Foundation předvádějícím neomezené možnosti programu. Akorát že ukazuje jeho nepoužitelnost. Jen tráva zmýtaná poryvy větru musela zabrat dny práce a ještě si jí nevšimnete. Mimické svaly v Blenderu moc animovat nejdou. Vizuálně Buck nemohl být lepší. Ke zhlédnutí na Youtube. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • K rozprávke bola nepriamo vydaná freeware počítačová hra "Yo Frankie!", v ktorej bol hráč v úlohe veverice Frankieho, ktorá sa takto volá aj v snímke a znepríjemnuje život zvieratám v lese. (PATWIST)
  • K vytvoření filmu byl použit freeware 3D editor Blender. (Sharky95)
  • Rozprávka je open source, čo znamená, že na základe verejnej licencie sú všetky súbory k vytvoreniu voľne dostupné k stiahnutiu, rovnako ako aj samotný film. Taktiež sa rozprávka často uvádza ako príklad open source tvorby a neskôr vyšla aj v 3D verzii. (PATWIST)

Reklama

Reklama