Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hurikán Katrina zanechal veľké škody a tak sa stalo, že v štáte Luisiana môžu študenti navštevovať len jedinú školu. A na nej sa dá dokopy basketbalový tým, ktorý je odhodlaný bojovať a vyhrať štátne majstrovstvá. Podarí sa mladým študentom zabudnúť na katastrofu, ktorú prežili a s hrdosťou zvíťaziť? (Jerry_87)

Recenze (26)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté, co je celý New Orleans smeten hurikánem Katrina, většina z místních řeší existenciální problémy. Spousta lidí z oblasti utíká do jiných částí Spojených států. To všechno dělá starosti i trenérovi místního středoškolského basketbalového týmu (Forest Whitaker) , kterému se tým díky hurikánu celý rozpadl (nemyšleno fyzicky :) ). Nakonec se mu ale podaří ze studentů z celého New Orleans přece jen poskládat tým, který nemá jiné ambice než snad jen překvapit... Sportovní filmy můžu (i když basket není zrovna mým nejoblíbenějším sportem). Katastrofické filmy pak můžu dvojnásob. Kombinaci obého jsem si nějak nedovedl představit, dokud jsem neshlédl tento filmeček. A musím říct, že se docela povedl - a tím, že je natočený dle skutečné události ani nemohu nadávat, že takhle naivní situaci si nedokáži představit. Forest Whitaker je báječný (jeho "emotivní" proslovy jsem doslova žral), a až do posledních minut držel palce, ať to opravdu všechno vyjde. Fakt se mi Hurricane Season líbilo, hodně.. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Katrina změnila životy lidí v New Orleans a okolí tak, jak si my v české kotlině těžko dovedeme představit. Sport a hlavně dva slavné týmy, footballoví Saints(kteří letos vyhráli Super Bowl) a basketbaloví Hornets byli jednou z mála šancí, jak alespoň na chvíli zapomenout na veškerou zkázu okolo. Stejnou naději dalo mnoha lidem i mužstvo, které sestavil trenér Al Collins. Kromě skvělého Foresta Whitakera, můžeme vidět i hudební hvězdy jakými jsou Bow Wow a v miniroli mihnoucí se Lil Wayne. Objeví se i slavní hráči NBA Caron Butler a Chris Paul, který za Hornets v současnosti hraje. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma prekvapilo keď som Hurricane Season dopozeral pretože až vtedy som zistil, že išlo o skutočnú udalosť čo moje hodnotenie pozdvihlo na 5*. Chcel som dať 4* za výbornú športovú drámu, ktorá sa však nijak špeciálne nelíši od ostatných podobných športových filmov, no keď som videl že takýto dramatický scenár sa stal aj v reále, moje hodnotenie som proste musel pomeniť. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Sportovních příběhů o moderních recích podle pravdivého základu je dnes již mnoho...je však správné chtít po nich něco nového? Jsou založeny na skutečných příbězích a ty se zkrátka vyprávějí a není vhodné do nich přidávat příliš něčeho nového s touhou dosáhnout něčeho překvapivého...Whitaker asi neumí hrát špatně, alespoň tak na mne za každé situace a v každé roli působí...srdceryvné projevy možná působí otřepaně a trapně, ale víme my, co se v situaci těch kluků skutečně hodilo říci? Možná už jim nezbylo nic jiného, než tato zdánlivě nereálná útěcha... ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Outsider ✔, víc než sport ✔, nikdo jim nevěří ✔, emotivní proslovy ✔, dobrej hráč, kterej má osobní problémy ✔, cesta do finále ✔, vypadá to, že prohrajou ✔ ....prostě klasika... Blue Chips, Hoosiers nebo Glory Road jsou o úroveň výš. Forest a jeho hoši bohužel prostě po celou dobu neodbočí ani trošičku od stereotypu všech filmů ze sportovního prostředí. Námět určitě nabízel víc. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama