Reklama

Reklama

Jak kozáci hráli fotbal

  • Sovětský svaz Kak kazaki v futbol igrali (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Sportovní
Sovětský svaz, 1970, 18 min

Kozáci putují Evropou i historií. A hraji fotbal! (Dafilms.cz)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Už roky marně přemýšlím, zda víc nenávidím hokej nebo fotbal. Pořád v tom sice nemám jasno a těžko kdy mít budu (i když většinou už ty dva sporty aspoň rozeznám od sebe), ale můj život není marný. S kozáky jsem absolvovala tři fotbalová utkání, která mě bavila. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

V podstate akási ukrajinská obdoba francúzskeho Asterixa. V tejto časti sa kozáci najskôr učia hrať futbal a keď už majú natrénované, postupne vyzývajú súperov naprieč kontinentom i naprieč rôznymi vekmi. Pritom si film uťahuje z rôznych národných stereotypov (občas i celkom vtipne). Animácia je taká jednoduchšia, zaujímavejšie je tu skôr to množstvo vtipných nápadov, hoci je ten humor občas trochu kŕčovitý. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Jak poznamenal vedoucí programu "Inšij Futboll" TV kanál ICTV, za předpokladu, že by jako němečtí rytíři byli bráni Švédové, film s překvapivou přesností předpověděl skupinu, ve které hrála Ukrajina na mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2012. Správně bylo dokonce i pořadí zápasů: Švédsko, Francie, Anglie (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama