Reklama

Reklama

Mimo signál. Žádný internet, mobily nefungují. Zůstali bez spojení s civilizací.
Kalli je chlapec žijící ve světě imaginárních postav, který veškeré své životní zkušenosti čerpá pouze z filmů a počítačových her. Je závislý na svém mobilním telefonu a internetu. Když má strávit Vánoce se svým otcem a jeho novou rodinou na drsném severu, rozhodne se raději utéci. Najednou ale musí zapomenout na svůj imaginární svět a postavit se reálným problémům a nebezpečím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Severské rodinné filmy mám docela rád a těch islandských se na české obrazovky dostane jen velmi málo, ale tento mě bohužel moc neoslovil. Většinu filmu se skoro nic neděje, dětští herci mi přijdou bez emocí, jejich projevy jsou studené jako tamní počasí (dost možná to mohl být i tvůrčí záměr, těžko říct). A do toho všeho naprosto zbytečná zápletka s duchařinou do jinak vcelku realistického filmu, taková kombinace mi dokáže film ještě víc znechutit. Nechápu, že zrovna tento film je u nás tak často vysílán v TV a vydáván na DVD, znám dost mnohem lepších severských filmů, kterým se v ČR zdaleka tolik prostoru a propagace nedostává. 35% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě tenhle rodinný filmík hodně překvapil. Ještě aby ne, je z Islandu, ale pravda je, že jsem od něj stejnak čekal trošičku něco slabšího, než z něj skutečně vypadlo. On ten obal docela dost zkresluje, protože o medvědech tenhle film skutečně nění. Islandská krajina, Islandská nátura, Islandská mysteriozní atmosféra a přesně ta dětská tvář obtisklá do filmu, tak jak to má být. Tohle děti bavit musí. Nic přehnaného, a i tak se na to hezky kouká. Délku to má přesně tak akorát a příběh také do složitostí nezachází. Prostě pohoda, na které je znát, že Island opravdu přemýšlí co natočí, než to skutečně natočí. ()

Reklama

Aiwn 

všechny recenze uživatele

Já jsem na Islandu byl a záběry na zamrzlou a zasněženou islandskou krajinu mě dost potěšil, co se však týče filmu, tak mě zklamal. Všechny islandské filmy, které jsem viděl jsou buď drsné nebo mysteriózní anebo něco, co vám hrozně sžírá duši. Tento mi však připadá takový nijaký. Žádné velké nebezpečí, a příběh jako takový lpí na záhadě, která zas tak zádadná nebyla. Postava ducha byla bez charismatu a co se týče herců, tak nic moc. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Film primárne určený pre školákov. Tých mladších by ovšem mohol mierne šokovať islandský zvyk pojedania očí pečeným rybám a podrezávanie ovcí. Holt islanďania sú rázovití. Tí starší si užijú duchárske sekvencie a ľadové medvede a ja som si užil aspoň drsné zimné islandské exteriéry a už aspoň chápem, čo to znamená, keď islanďan povie, že je mu zima. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tak trochu pohádka šmrncnutá duchařinou z prvky severních ság, trochu dobrodružný příběh připomínající českjou Vánici nebo Syny hor, nepodařený lední medvěd, který vypadal, jako by to byla maska, pod kterou se ukrýval Vašek z Prodané nevěsty. Kdybych to bral jako film pro děti, tak by to šlo, ale skutečně jsem nevěděl, koho tenhle film měl oslovit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Kgyž se Ellen (Þórdís Hulda Árnadóttir) snaží vyvolat ducha svého táty, má na sobě tričko, na kterém je zobrazeno staré islandské magické znamení Vegvísir, které chrání před cestou zlým počasím. (WolfIssen)

Reklama

Reklama