Reklama

Reklama

Daria Klimentová, po světě na špičkách

Česko, 2006, 52 min

Obsahy(1)

Dokument Martina Kubaly zachycuje s hlubokým lidským porozuměním svět vynikající evropské tanečnice bez toho, aby ho zásadně stylizoval. Nedémonizuje dřinu baletního povolání a nedopouští se jiných podobných klišé. Základním tématem je běh času, z něhož se Daria Klimentová vymaňuje svou racionalitou, s níž řeší rodinné i pracovní vztahy a rozšiřuje si profesní obory. Jde o nenápadné, ale hluboké poselství dokumentu, který nekáže, neformuluje, ale dává příklad plně žitého života. A to vše na pozadí vysoce stylizovaného světa klasického baletu.

Daria Klimentová, primabalerina Anglického národního baletu, je absolventkou Taneční konzervatoře v Praze, kde také před několika lety založila úspěšné Master Classis (mistrovské kurzy). Tady také začíná a končí více než rok trvající dialog mezi ní a režisérem Martinem Kubalou, který sledoval tanečnici při práci, na zájezdech i v soukromí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

1frida2 

všechny recenze uživatele

Přesně tak. Nejen ohromně talentovaná, také neskutečně charismatická - obojí ruku v ruce z ní dělá to, co je. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejprodávanější balet je Labutí jezero." A já na něj nešel ani zadarmo a ještě bych si vzal pytlík s pečivem na krmení labutí. Takovýhle život popsaný v dokumentu bych nedal. Ale slušně natočeno. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama