Reklama

Reklama

Heartless

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Život Jamieho Morganse (Jim Sturgess) vždy kazilo velké mateřské znaménko ve tvaru srdce na jeho tváři. Žije v městském světě ovládaném gangy, jejichž násilí dovádí Jamieho k přesvědčení o tom, že je svět nesmyslný, krutý a nespravedlivý. Ale pak Jamie potká někoho, kdo mu řekne pravdu. Násilí není jen náhodou. Je to daleko chaotičtější. Všechno má svůj důvod. Jakmile Jamie přijme tento svět, odhalí jeho velkou krásu a tak začíná jeho noční můra. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nevšedná, psychologicko-hororová dráma s pár fantasy prvkami a niekoľkými hlbšími myšlienkami, šikovne ukrytými v modernom spracovaní. Hlavnou postavou je nesmelý mladík s veľkým znamienkom cez tvár, ktorý si s rodinkou žije v značne kriminalizovanej štvrti Londýna, pohybuje sa v oblasti fotografovania a netají sa tým, že sa nestotožňuje s okolitým svetom. Po stretnutí so záhadnými, démonickými postavami a následnou sériou násilných udalostí, ktoré sa dotknú i jeho blízkych sa rozhodne zmeniť svoj život. A nie, nepôjde o klasickú cestu za pomstou ani o premenu na tajného hrdinu, ako by sa mohlo zdať... Tento film je jednoducho iný; a to príbehom, spracovaním i jeho celkovým vyznením. Hoci sa primárne jedná o hororovú drámu, obsahuje mnohožánrové motívy a počas pozerania som si spomenul na snímky ako Constantine, Savage, Elephant Man, Blow-up, Night Watch... Chválim aj herecký výkon Jima Sturgessa v hlavnej úlohe, skvelú hudbu a film odporúčam ľuďom obľubujúcim nenápadné, zvláštne príbehy nad ktorými sa dá zamyslieť. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus to byla až moc velká divočina. Hlavní dějová linie byla velmi slabá – na to, jak moc naléhavě a vážně se ten film tváří, tak servíruje spoustu tuctové a rádoby šokující akce, aniž by scénáristicky nabídl něco, nad čím by se měl člověk zamyslet. A celá pointa, POZOR SPOILER založená na duševním stavu hlavního hrdiny KONEC SPOILERU, je strašně tuctová a neoriginální. Soundtrack pěkný, ale v některých pasážích totálně nepasující. Intermezza na začátku filmu, kdy Jim Sturgess prochází špinavými a zlými ulicemi Londýna, jsou jako jednotlivosti docela fajn. Finální dojem ale nevylepší. ()

Reklama

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Nó.. příjemné překvápko. Sturgess vyniká mezi anglickými herci svou sympatičností. Ve snímku zaznělo pár duchaplných hlášek od poezie k filozofii. Děj filmu připomíná tak trochu jakoby celovečerák MISFITZ, akorát s jedním hercem. Líbilo se mi to a proto film zařazuji ke svým podkůžovkám :) ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Jsem naprosto spokojená. Britové vždycky dělali věci...jinak. Když si srovnáte, jak vypadají například seriály typu HIMYM nebo BBT, tak je to obrat kvality o 360°, když si pak pustíte třeba IT CROWD (to z těch modernějších) nebo MONTY PYTHON (to z těch starších). Hlavní rozdíl ale je, že u britských filmů a seriálů musíte většinou používat mozek...což u těch amerických zas tak ne. HEARTLESS je pro mne tak krásnou připomínkou toho, že i ostrovani mohou udělat film typu DONNIE DARKO, ale udělat ho svým britským stylem, který je šokující, kontroverzní, bizarní a chaoticky jednoduchý. Navíc skvělá hudba. Písně HEARTLESS a THE OTHER ME, nazpívané Jimem Sturgessem mají krásnou melodii a chytlavý text jako vystřižený pro tento film (jestli to nebude tím, že je napsal Philip Ridley). Ale zase...je to druh filmu, který jen tak někomu nesedne. Je velice jednoduchý na pochopení, skvěle zahraný. Ale není moc pro slabé žaludky a pro ty, co mají fóbii z potravinových fólií :D ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně, skončilo to v latríně. _____ Mladík stigmatizovaný ohněm na tváři je nesebevědomý, uzavřený a citlivý na jakékoliv nešetrné dotyky vnějšího světa. Když navíc žije na periferii, která je základnou pro gangy, násilí a lidi z okraje společnosti, je zaděláno na obrovský konflikt. Vydařená kamera i herci mě nalákali na film, o kterém jsem si myslela, že bude zajímavě balancovat mezi mladíkovými úzkostmi, kdy se mu náslilí zpředmětňuje v postavách monster. Nebo to bude o pasti, do které se mladík sám uzavřel kvůli svému postižení. ____ KOUSEK DĚJE Jenomže tvůrci si řekli, že budou doslovní. Takže tu máme fakt děsivé příšery v čele se Satanem doprovázeném indickou holčičkou, jejíž úloha je nejasná a nevyjasní si ani s koncem filmu. Když jsem v polovině dostala záchvat smíchu, poté co si ďábel dal svačinku, která mu tak trochu odmlouvala, bylo jasné, že film nezvládne být ani hororem, natož aby se pokoušel o rafinovanou mysterióznost. Je to jednoduše totální blábol vzbuzující leda útrpný smích. /31. 12. 13./ ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama