Reklama

Reklama

Cary Grant si spokojeně žije jako americký flákač po tichomořských ostrovech. Když Japonci obsadí Filipíny, odchytí ho Trevor Howard a ne příliš vybíravě ho "dobrovolně" zapojí do služby pobřežních pozorovatelů UA Army, což znamená sedět na přiděleném ostrově, pozorovat, kam letí jaká letadla / plují jaké lodě a vše hlásit centrále. Úniku není a whisky je málo a ještě ji Carymu schovali. Když jede na sousední ostrov zachránit kolegu coastwatchera, co čert nechtěl, najde jen jeho hrob a sedm dívenek - studentek diplomatické školy - opečovávaných učitelkou Leslie Caron. Neoholený, neuklízející a nepříliš mytý Cary si je navzdory všeobecnému zděšení přiveze na Matalawu... (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Slušná starosvětská komedie s několika dobře načasovanými slovními vtípky. Cary Grant ve své předposlední roli obrací naruby image postav, s nimiž byl celý život spojovaný. Hraje nemytého, sprostého chlapa, který se neštítí vlepit facku ženské a namísto nažehleného sáčka má na sobě v několika scénách jen trenýrky. Už kvůli tomu stojí za to film vidět. Leslie Caron je půvabná a banda dětí přiměřeně otravná. V Grantově filmografii spíš průměrný kousek, ale kdykoli znova! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dokonale relaxovaný Cary Grant v roli, o níž provokativně tvrdil, že byla jeho skutečnému naturelu blíž než všichni ti seladoni v žaketu. :) Oscar za scénář mě poněkud udivuje; myslím, že alfou a omegou kvalit filmu je výše zmíněný gentleman, třebaže tentokrát nemytý a nečesaný. Souhlasím s KarlemR, že většina situací budí dojem recyklace součástek, nepoužitých při konstrukci Africké královny. Ale jejich chabý romantický účinek vyvažují docela vtipné dialogy. Francouzská tanečnice Leslie Caronová mě ani tentokrát nepřesvědčila o hereckém nadání. V roli akurátní guvernantky, která se má na titulního hrdinu dívat pěkně spatra, komandovat ho, ba i fackovat, má trvale okouzlený výraz „nemůžu uvěřit, že hraju s Carym Grantem“. ;-) Ale vzato kolem dokola je to milá stará komedie, jakou si určitě rád pustím znovu. 70% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Už som sa dlho tak dobre nepobavil. Jednoduchá, v podstate veľmi jednoduchá dobrodružná komédia s neodolateľným Carym Grantom s krycím menom "Father Goose". Tento týpek, alkoholom nasiaknutý bývalý profesor, si žije pokojným životom, z ktorého ho nevyrušuje ani vojna. Až nedobrovoľná vojnová úloha mu dokonale naruší život, ale hlavne sú to mladé študentky so svojou učiteľkou, ktoré nájde kdesi na jednom z ostrovov... Vtipná a svieža komédia plná perfektných dialógov je podporená pohodovou ústrednou pesničkou. Film na každé popoludnie pri ktorom si dokonale oddýchnete. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zjevná a přiznaná inspirace Africkou královnou (viz. třeba jméno hlavní hrdinky i hrdiny, stejně jako způsob, jakým ho oslovuje) sice nedosahuje hloubky svého vzoru, ale i tak je to sympatická a úsměvná komedie o nečekaném vzplanutí uprostřed války. ______Cary Grant je hvězdný jako vždy ve své obvyklé roli muže, který se ženě nechce vzdát snadno a svéhlavá Leslie Caron mu zdatně sekunduje. Vůbec se nedivím, že byla tak zklamaná, když jí nakonec nechtěl předvést "jak chytit rybu". Dvojsmyslné narážky budovaly solidní milostné pnutí. Scény s japonskými vojáky byly napínavé. Scénář obsahoval spoustu velmi vtipných momentů, například jemný způsob, jak se zbavit omáměně zamilované holčičky. ___ Je sice legrační představa, že by kapitán válečné lodi uprostřed začínající japonské invaze pořád řešil osobní problémy nesourodé skupinky lidí na jednom opuštěném ostrově, ale nijak to nepřekáží, protože příběh je podaný s nadsázkou, kdy jsou hrůzy války jen naznačené a vše se soustředí na boj odtažitého samotáře s nečekaným vpádem ženského elementu do jeho zatím tak zapouzdřeného života. /26. 8. 13./ ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Cary Grant bez sveho tradicniho saka a naopak opijejici se na opustenem ostrove v tichomori? Parada! Uz tohle mi staci ke stesti, k tomu jeste spousta letadel, ponorky, lode a kvalitni dialogy. Story sice neni buhvico a Leslie Caron rozhodne neni top class femme fatale na ktere je Cary z vetsiny svych filmu zvykly, ale je to jedno, protoze jedine o co jde je si uzit party s Cary Grantem na exotickem ostruvku. 7/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení snímku začalo 9. dubna 1964 a premiéra byla již na vánoce téhož roku. (Pavlínka9)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1964 v New Yorku. (ČSFD)
  • Původní scénář napal Frank Tarloff. Na Grantovo naléhání ho však Peter Stone upravil. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama