Reklama

Reklama

Romero a Julie

(TV film)

Obsahy(1)

Detektiv Romero je nejtvrdší chlap v Marseille, který má na chytání zločinců své vlastní metody. Ani ve snu by vás nenapadlo, že tenhle nebojácný policejní macho je zároveň králem milostných románů, které píše pod pseudonymem Violette Lamour. Když agentka Juliette Savigneová začne Romera tajně vyšetřovat kvůli jeho příliš tučnému kontu, nemá ponětí, že muž, jehož nesnáší, je autorem knih, které čte každou noc. A když se zločinec pokusí Violette Lamour unést kvůli výkupnému, Juliette Romerovo tajemství odhalí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

freddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemné překvapení z Francie, které dokáže zaujmout a které přináší do krimi žánru zase něco nového. Nebo už jste snad v nějaké krimikomedii viděli, že by hlavním hrdinou byl policista, který zároveň v utajení píše milostné romány pod dívčím pseudonymem? Jistě, je to nápad, který se zpočátku může zdát šílený, ale kupodivu to dost dobře funguje a z této dvojakosti hlavní postavy pramení i velmi vtipné situace. A když pak má na tohoto policistu dohlížet agentka Juliette, tak se film stává ještě zajímavějším. Tohle se teda Francouzům dost povedlo. Ten příběh je vyprávěn s úžasnou lehkostí a neuvěřitelně rychle uplyne, tedy alespoň mně to utíkalo hrozně rychle. A pochvala patří tvůrcům i za vedlejší postavu otce hlavního hrdiny, který se sice ve filmu objeví jen ve dvou krátkých scénkách, ale v obou dokonale rozesměje a pobaví. Rozhodně se jedná o suprovou vedlejší postavu. Prostě, když to mám tak nějak sesumírovat, tak mi z toho vychází film tématicky i filmařsky dost podobný francouzskému kultovnímu filmu Taxi. Je to stejně ulítlé, v hlavní roli je také policista, zkrátka obě jsou to krimikomedie a troufám si tvrdit, že tento film za filmem Taxi o mnoho nezaostává. Takto povedený film si samozřejmě zaslouží i nadprůměrné hodnocení, takže dávám čtyři hvězdičky. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Perfektní a příjemná komedie, další která dokazuje, že Francouzi tohle prostě umí. Policista s dvojím životem coby utajená spisovatelka, vynikající téma. Film, který se zařadil mezi mé oblíbené romantické komedie. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama