Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victor – mladý sovětský důstojník – se dostane do úplně prvního bombového útoku na západní hranici SSSR. Je těžce zraněn a spolu s přáteli jej zajmou fašisté. Netuší, jak daleko se nachází fronta ani kde jsou sovětské jednotky, ale ani přesto se nevzdají. Victor a jeho přátelé připraví útěk a s nepřítelem bojují, co jim síly stačí. To je nicméně jen začátek jejich cesty za svým vítězstvím. Avšak pouze jeden z nich přežije … (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Olík 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že po filmařské stránce nejde o kdovíjakou hitparádu, ale samotná gerojská story soudruha poručíka mne svou jednoduchou přímočarostí docela zaujala. Jasně, nacionalismus stříká všemi otvory…ale s tím jsem do toho samozřejmě šel. Takže Rusové hrdinní vlastenci, Němci naivní hrdopýškové a to celé v rytmu „ratatatatatata“. Někdo padne, někdo spadne, někdo nejde trefit ani z metru a někdo by svými činy mohl přenášet hory na zádech. Samozřejmě ruské válečné drama disponuje i spoustou nelogičností a faktických přešlapů…..ale jaký válečný film (obzvláště Ruský) ne, že soudruhu poručíku? ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, na ruské poměry dobrý. Zachycuje celkem dobře bitevní vřavy leč s chybami a občasnými nelogičnostmi. Děj je však celkem plynulý až na ten začátek a jsou tam pěkné střílečky (třeba dobíjení v pevnosti). Sice na mne nepůsobil moc věrohodně, občas spíše nevěrohodně ohledně zranění a pádů na zem apod. a také ohledně zacházení se zajatci a celkově, ale to nevadí, hlavně, že se na to dalo koukat. Hrdinové mne sice moc neoslovili, ale to je ve válečných filmech dneška bohužel časté. Voják jako voják. Hodnocení je průměrné, tedy 46 procent. Na druhou stranu vysloveně propadák to taky není. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V edici Nové ruské válečné filmy se tentokrát představuje vcelku povedený snímek, opět v režii Vitalije Vorobjeva a s Nikitou Zverevem v hlavní roli. Příběh tentokrát vystačil na celý film a svým způsobem je i poutavý - sovětský voják musí v roce 1943 vysvětlovat, co se přede dvěma lety přihodilo, a jak to, že byl zatčen v německé uniformě. Je totiž podezřelý z vlastizrady. Vypráví pak příběh o tom, jak jeho jednotka byla rozprášena německým bombardováním a invazí, zachránilo se jich jenom pár, které Němci odvedli do lágrů makat. Viktor však zorganizuje útěk vězňů a s několika z nich obsadí starou pevnost. Zde si zařídí dělostřelecké a kulometné hnízdo, odkud začnou ničit transporty Němců. Poté, co jsou po několika dnech bojů dopadeni, mají pracovat pro blaho německé říše, která si už plánuje obsazení celého Sovětského svazu a vyhnání bolševiků a nastolení nového řádu. Ještě že existuje pár oddaných vojáků komunistů, kteří i tentokrát naplánují útěk a celý vojenský tábor zlikvidují... Samotné DVD se však moc nepovedlo. Načíná je sice ten roztomilý protipirátský trailer, menu vypadá také hezky, ale chybí zde jakékoliv bonusy, film je ve formátu letterbox a tentokrát s nižší kompresí, takže na větších obrazovkách bude vidět obrazovou nekvalitu, a titulky opět překládal nějaký blázen do čárek, protože je používá snad za každým slovem, až se text nedá v klidu číst. Navíc přeložit do titulků "Javol, poručíku", to chtělo velkou neznalost základní němčiny. ()

Branicky 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný válečný film, který nijak zvlášť nevybočuje ze sovětského/ruského stylu zobrazování Velké vlastenecké války. Rudoarmjeci jsou zde zdatní, stateční a uvědomělí a Němci pyšní, nadutí a porazitelní. Zajímavým prvkem je přiznání, že ne všichni obyvatelé SSSR viděli zpočátku v Němcích okupanty - myšleno zejména pro Ukrajinu. Myšlenka je vyjádřena částí filmu, kde jsou sovětší zajatci verbováni bojovat po boku Němců. Naprosto nevěrohodně na mne působila epizoda s "novým" typem děla, které nejsou Němci absolutně schopni sami prozkoumat a musí k tomu použít zajatců. No to nebylo scénáristicky nejšťastnější.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem co dělat abych překousl začátek, kde hrdina plave pěkně prsa tak dvacet minut, a nepřítel to ze souše do něj pekelně kropí puškama a on si dál plave, ani okolo něj pořádně neproletí žádný náboj, tak, že nakonec uplave a já měl prostě sto chutí to vypnout, ale okamžitě se to vystřídalo zase s trošku lepší scénou a zase mě to začalo zajímat, jenže ten samý problém se opakoval a já byl jak na houpačce a to se mi značně nelíbilo. K tomu sledovat krátkovlasý Rusáky jak vypadají skoro stejně je stejně úmorné jako koukat na čínský historický válečný film s dvaceti hrdiny a všechny si dopodrobna pamatovat a nezmatkovat. To prostě nejde. Tak nějak mám těch špatných filmů dost plný zuby. Ani krok zpět není dobrým filmem. Možná tak chvíli vypadá, ale skáče z dobré a průměrné scény do špatné až hrůzné, a tím vším se táhne dlouhotrvající nuda. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama