Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Posledný diel veľmi úspešnej série Leathal weapon sa riadi heslom: "to najlepšie na koniec". Ako sme si zvykli v každej časti je nová tvár, ktorá zotrváva aj do ďalších častí. V dvojke to bol Joe Pesci a v trojke to bola Rene Russo. V tejto pribudol detektív Lee Butters (Chris Rock), ktorý pomáha našim dvom neohrozeným policajtom a celé to tam príjemne spestruje svojími vtipnými hláškami. V úlohe čínskeho mafiána sa predstavil Jet Li, ktorý sa vďaka tomuto filmu stal známym aj v Hollywoode. Dá sa povedať, že táto časť je najakčnejšia z celej série, čomu dopomáha aj neuveriteľné množstvo výbuchov, ale nie sú tu až také dobré gagy ako v predošlých dvoch častiach. Hudbu k filmu robil opäť Erik Clapton a Richard Donner ukázal, že je majstrom akčných komédií. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj ked nie tak dokonale, ako by som si zelal, dokoncil Donner skvelu seriu Smrtonosnych zbrani, ku ktorym sa budem vzdy rad vracat. Opät ma rozosmiala hned uvodna scena pri sialencovi, ktory nici plamenometom co sa len da a pocas tejto akcnej jazdy sa dozvie Murtaugh od Riggsa, ze jeho dcera je tehotna a zase Riggs od Murtaugha, ze Lorna v podani Rene Russo je taktiez tehotna. Lepsie miesto na tuto diskusiu si ti dvaja najst nemohli. Pribudli nam tu dalsie hviezdy a to hned dve. V ulohe zaporaka skvely Jet Li a detektiv Chris Rock. Pri akcnej scene, kde vlak narazi do auta si vlak ide spokojne dalej, akoby sa nic nestalo a pri nahanacke skoku autom do kancelarskej budovy si neviem predstavit, ze by sa niekto hrnul tak obrovskou rychlostou do neznameho. To su mozno dve chybicky krasy, ktore mi tu trosku vadili, ale na druhej strane prave ta nahanacka bola efektne natocena. Po prvykrat som tu videl ukecaneho Joea Pesciho vo vaznej ulohe na konci filmu, co ma celkom prekvapilo, ale tym sa tato seria vlastne aj nadherne ukoncila ako taka velka rodinka. Este by som chcel spomenut taku malu narazku na tuto seriu a to westernovu komediu MAVERICK (1994) , ktoru tiez natocil Richard Donner a scenu, kde zamaskovany Glover vykrada banku a Gibson sa po nom pozera, akoze ,, Nevideli sme sa uz niekde?"... 03.12.2008 ________ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Rene Russo - (Lorna Cole) +++ Chris Rock - (detektiv Lee Butters) +++ Jet Li - (Wah Sing Ku) +++ Steve Kahan - (kapitán Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Kim Chan - (Benny ´strýc Benny´ Chan) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš právo mlčet, tak koukej zavřít hubu. Máš právo na advokáta a jestli na něj nemáš, tak ti opatříme toho nejblbějšího advokáta v zemi. Jestli máš na lepšího, tak tě sejmu." Kapitán otec Riggs a Kapitán děděček Murtaugh se odvážně pustili do souboje s Wah Sing Kuem. Je to sice týpek, který umí přeprat i vysokozdvižný vozík, ale stačí na dva veterány? Odpověď je snadná: Stačí. Ale je tu ještě scénárista, takže důchodci mají šanci a my ostatní se můžeme bavit. Jenže tentokrát na mě zaútočilo docela dost pokusů o zábavu, ale k nějakému zásadnějšímu hýkání smíchy nedošlo. A já hýkám rád. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní díl, který stále přešlapuje na tom samém místě a vzpomíná na staré dobré časy. Nebýt perfektního záporáka v Jet Liovi, asi by byl výsledný dojem o dost slabší. Sice jsou oba už "old for this shit", ale jako důstojné rozloučení se sérií čtyřka ještě v rámci nějakých mezí funguje. [Přesná stopáž: 122 min - Director's cut] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden bude otcem, druhý dědou. A k tomu jejich město zaplavují asijské gangy. Humor znovu zhrubl, zápletka je děravější, „vážných“ témat ubylo, akce je destruktivnější. Kdysi k sobě jeden usedlý polda před důchodem a druhý vyšinutý polda-vdovec hledali cestu. Dnes bez sebe neudělají ani ránu, od drsnější kriminálky v poklidu přešli k explozivní akční komedii. Řeší rodinné trable, v ději máme násilně vtlačené vedlejší postavy z předchozích dílů, ale pořád je to zábava. Nechybí typické atributy, záporáci zase vtrhnou se zlými úmysly do Murtaughova domu, bohužel přihrávači Joe Pesci a Chris Rock jsou místy otravně hysteričtí. Jinak ale tenhle model dál solidně funguje – tvůrci vědí, kdy přitlačit na pilu, kdy mají nastoupit pyrotechnici, kdy zase vypointovaný dialog. Každá ze Smrtonosných zbraní měla to svoje, nemůžu jinak, každé milerád znovu vlepím čtyři hvězdy. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Jeffrey Boam, scenárista predošlých dvoch dielov, napísal scenár aj k štvorke, no napriek tomu, že sa ľuďom vo Warner Bros. páčil, nebol nakoniec použitý. Hlavná linka jeho scenára sa točila okolo neonacistických aktivít v USA. Scenárista v jednom rozhovore po premiére filmu povedal, že scenár o falšovaní čínskych peňazí ťažko vytvorí napätie zodpovedajúce predošlým dielom Smrtonosných zbraní. (m.a.t.o.)
  • Film se začal natáčet začátkem ledna 1998 a jeho premiéra byla naplánována na léto téhož roku. Natáčení ale kvůli mnoha problémům, včetně změn ve scénáři, skončilo až v polovině května, necelé dva měsíce před plánovanou červencovou premiérou. Střihači tedy museli pracovat velmi rychle, aby byl film včas hotový. Proto se v upoutávkách na film objevují některé vystřižené či alternativní scény, které v hotovém filmu nejsou. Přesto byl film dokončen a uveden do kin podle plánu. (HellFire)
  • Keď sa v záverečnej prestrelke v prístave Martin Riggs (Mel Gibson) pýta Rogera Murtaugha (Danny Glover), koľko má v pištoli nábojov, Murtaugh odpovie, že 2 náboje. Potom vystrelí na čínskeho vojaka dvakrát, takže by už nemal mať v bubienku žiadny náboj, ale v dalšej scéne mieri a vystrelí na Wah Sing Kua (Jet Li), ktorí sa uhne, a zasiahne jeho brata (Conan Lee). (Insomnia)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama