Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sorry ale tohle uz se tak docela nepovedlo uz trojka byla dost velka komedie ale tohle uz je misty doslova taskarice uz jenom ten uvod kdy Glover pred magorem z plamenometem tancuje v trenkach a kvoka jako ptak je lehce WTF postav uz je moc Rock mi spis nez zabavnej prisel otravnej proste z toho udelali sasulovinu a divim se ze se to Donnerovi takhle vymklo z rukou no ale tak asi uz senilnel no co se da delat jediny co tenhle dil udrzi v nadprumeru je ucast Jet Liho nikde se mi tolik nelibil jako tady a jeho zaverecnej trojboj s Gibsonem a Gloverem je hardcore to uznavam jenom skoda ze je to jinak cely vyplneny misty az tragicky nehumornym humorem a na to sem u teto serie nebyl zvykly skoda chtelo to trochu dustojnejsi a serioznejsi konec ja osobne vzyvam bozstva a modlim se k tomu aby jeste nekdy vznikla petka ale tento pozadavek zda se byt cim dal tim vic nerealisticky no uvidime nadeje umira posledni... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady to balancuje mezi 4 a 5*,ale pro prostě mluví, že si nevybavuji žádnou jinou podobnou serii kde by i 4 díl se vůbec mohl měřit s prvním, už vůbec ne v akčním žánru . Jestli vy znáte jinou serii podobně kvalitní , prosím řekněte. Do té doby nejvyšší hodnocení . 4x jsem se pobavil . "Asi jsme ho nasrali " ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší než trojka. Návrat tvůrců po šesti letech k tématu s v něčem změnil, něco zůstalo. Martin Riggs už není takový šílenec a stává se z něj pomalu usazující se taťka, Roger se nezměnil. Ale ne zase že by se z Riggse stal usedlý kliďas, to ani náhodou. Jenom už to není takový divočák jako v předcházející trojici (možná k tomu taky napomáhá dabing, Vladimír Dlouhý má jiný hlas a jiný způsob hovoru než Ladislav Županič). A co je při starém? Všechno ostaní. O tom se nebudu rozepisovat, jenom bych se opakoval. Zkrátka poměrně dost srandovních momentů (Roger v "roli" ptáka, žralok na lodi, Rogerovo odhalení, kdo je otcem dítěte jeho dcery) a akce (zvláště souboj Riggse a Jet Li ve vodě je dost naturalistický). Čtyřka je sice z této čtveřice nejslabší, ale i tak si udržuje dobrou úroveň. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásné a důstojné rozloučení s jednou ze dvou nejlepších policejních sérií co kdy byla natočena. Více než kdy jindy se nám zde objevují odkazy na to že jsou už naši hrdinové opravdu trošku staří na to aby skákali po střechách, absolvovali nekonečné souboje a přestřelky. Prostě postavy zestárly a my všichni s nimi. Jediná role Chrise Rocka kdy mi vyloženě nelezl na nervy. Rozhodně chválím závěrečné fotoalbum. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene uz trochu zbytecnej dil, kde po ctvrte koukame zase skoro na to same, i kdyz tady je ten pribeh precejen trochu komplikovanejsi. Co se tyce zaporaku, Jet Li sice umi serezat kazdyho ve filmu, jenze postrada nejaky charisma. No a nevim, kterej chytrak to teda vymyslel, ale mame tu urvanyho Glovera s Gibsonem, do toho obcas Pesciho a nekomu to zrejme bylo malo, takze pribil jeste ukecanej Rock, takze proste neustale nekdo rve a i kdyz to je vetsinou hodne zabavny, obcas uz to je trochu moc. Sice jasne nejslabsi dil, ale porad slusna zabava. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Laserový paprsek z Riggsova (Mel Gibson) zaměřovače se ve filmu odráží od železného válce. Ve skutečnosti by však k odrazu nedošlo. (CrownThomas)
  • Jeffrey Boam, scenárista predošlých dvoch dielov, napísal scenár aj k štvorke, no napriek tomu, že sa ľuďom vo Warner Bros. páčil, nebol nakoniec použitý. Hlavná linka jeho scenára sa točila okolo neonacistických aktivít v USA. Scenárista v jednom rozhovore po premiére filmu povedal, že scenár o falšovaní čínskych peňazí ťažko vytvorí napätie zodpovedajúce predošlým dielom Smrtonosných zbraní. (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama