Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Jordan 

všechny recenze uživatele

séria smrtonosných zbraní je zvláštnosť, lebo na rozdiel od akýchkoľvek iných filmov s pokračovaniami, pokračovania smrtonosnej zbrane sú pozerateľné a udržujú si akútakú úroveň (= veľmi vysokú, nadštandardnú, dokonca podľa niektorých 2 bola ešte lepšia ako jednotka, čo je vzácny prípad, u ktorého má Smrtonosná pasca precedens ešte pred Terminátorom) - a čo sa ešte cení je, že ide o akčnú komédiu a toto žánrové zaradenie si naozaj zasluhuje, lebo je vďakabohu aj akčná aj vitpná; ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze smrtonosných zbraní,ale pořád je to kvalita. Gibson s Gloverem jsou sice už starší, hlavně na Gibosnovi to je znát, ale to vůbec nevadí, protože jsou stejně úžasný a na jejich výkonu se to neprojevuje. Příběh je tentokrát míň vtipnej a celkově nedosahuje na předchozí díly. Už je to tady moc přrplácaný a i když je tady jet-li, tak se mi akce taky nelibila tolik jako v minulých dilech, ale jako čtvrtý pokračování to je dokonalý, neznám moc čtvrtých pokračování který by byly takhle kvalitní, ale při srovnání s ostaími díly nemůžu dát víc než 4* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát! Nejlepší čtvrtý díl všech dob. Už hned od začátku, jak tam po ulici běhá Bobba Fett s plamenometem (prostě mi tak přišel) jsem věděl že to bude bomba. Gibson a Glover stále baví a jejich sehranost už nemůže být lepší. Do hvězdného ansáblu navíc přibyli ještě Chris Rock a Jet Li a opravdu je se na co koukat. Chris Rock se skvěle doplňuje s Joe Pescim a kupodivu ani jednou nesklouznou do trapnosti. Jet Li je nejlepší "Smrtonosnej" záporák a s tim růžencem je strašně cool. On i celý ten nápad s triádou je výborný, jelikož Gibson s Gloverem vlastně celej film dostávaj přes držku a nejsou schopni chytit žádného číňana živého, až ve scéně u zubaře, která se fakt povedla a mega jsem se gebil. Akční scény jsou výborné (viz. Jet Li), ale vévodí jim honička u které jsem chrochtal nadšením. Celkový dojem maličko kazí akorát finální battle působící dost nepatřičně, jelikož Jet Li tam celej film lítá a dělá neuvěřitelný husťárny a pak ho zmlátí důchodce a polodůchodce, normálně by s nima byl hotovej tak za 3 vteřiny, nevim proč ho nemohli třeba oddělat bazukou nebo tak něco, ale říkám to už je jen malá vada na kráse. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Smrtonostné zbraně považuju za vrchol celé série. Někomu možná vadí míchat dohromady humor a krimi, ale mě určitě ne. Zatímco jednička byla až moc tajemná (nic proti, dal sem jí taky *****), čtvrtý díl mě ze všech bavil nejvíce. Zběsilé honičky v autech, průjezd mrakodrapem a ta závěrečná bitva s Jet Lim v tom molu jsou prostě super. Perfektní zakončení nejúspěšnější policajtské dvojky Mela Gibsona a Dannyho Glovera. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Skvělé zakončení této perfektní série. Vedle skvělého známého obsazení Mel Gobson, Danny Glover, Joe Pesci a Rene Russo přibyly herci Chis Rock, který do filmu vnesl další kousek dobrého humoru a Jet Li, který zde hrál záporáka a velmi mě zaujal, především svým bojovým uměním. Od tohoto filmu jsem s Jetem Li viděl více filmů. Příběh je pět dobrý, hudba dokonalá, vtipy skvělé, konec akční a skvělý souboj Gobson, Glover proti Jet Li. Celkově film hodnotím na 96% = ***** ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • V scéne, keď Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) naháňajú čínskeho zločinca, skríži Murtaugh cestu Číňanovi bicyklom, Riggs zase z opačnej strany, preto zločinec skáče cez plot. V tom sa Riggs otočí a je možné vidieť, že sa neotočil Mel Gibson, ale jeho mladší kaskadérsky dvojník. (DJ Rocco iNc)
  • Paul Tuerpe (druhý pilot helikoptéry) se v různých rolích objevil ve všech dosavadních čtyřech dílech. (HellFire)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama