Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

kingik 

všechny recenze uživatele

Čtvrté pokračování je nejslabší ze všech. Problém je ve scénáři, který není tak propracovaný, jak jsme byli zvyklí u předešlých dílů, ale pouze mírně kopíruje charaktery a situace, které už jsme viděli, s tím rozdílem, že inovativní postupy nefungují. Od Joea Pesciho předpokládáte, že svého Lea bude hrát, jak ho znáte, a tak je vyloučeno se mu zasmát, a když se zasmějete, tak leda tomu, jak je trapný. Gibson s Gloverem nic nezkazí, a i když Gibson znatelně zestárl a chybí mu ten uličnický a nevyzpytatelný výraz ve tváři z minulých dílů, stále je ve formě a střílí a kope mu to dobře. Hlavním tahákem je Jet Li, jehož neuvěřitelné choreografie vás dostanou, ale ze soubojů s ním se dalo vytěžit i víc. Nepochválím práci střihače, jeho nůžky v některých scénách zahálely až moc. A tak se tohle pokračování nezařadí mezi skvosty thrillerového žánru, ale jen mezi ucházející průměr. ()

sud 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší než trojka. Návrat tvůrců po šesti letech k tématu s v něčem změnil, něco zůstalo. Martin Riggs už není takový šílenec a stává se z něj pomalu usazující se taťka, Roger se nezměnil. Ale ne zase že by se z Riggse stal usedlý kliďas, to ani náhodou. Jenom už to není takový divočák jako v předcházející trojici (možná k tomu taky napomáhá dabing, Vladimír Dlouhý má jiný hlas a jiný způsob hovoru než Ladislav Županič). A co je při starém? Všechno ostaní. O tom se nebudu rozepisovat, jenom bych se opakoval. Zkrátka poměrně dost srandovních momentů (Roger v "roli" ptáka, žralok na lodi, Rogerovo odhalení, kdo je otcem dítěte jeho dcery) a akce (zvláště souboj Riggse a Jet Li ve vodě je dost naturalistický). Čtyřka je sice z této čtveřice nejslabší, ale i tak si udržuje dobrou úroveň. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $130,444,603Tržby Celosvetovo $285,444,603║ Možno o kúsok slabšie než predošlé časti ale slušná tendencia zábavnosti nechýba(hlavne Joe Pesci a nováčik v sérii Chris "Bisquit" Rock to pekne oživovali) samozrejme že dvojica Riggs a Murtaugh ide v starých dobrých koľajach a výdatne hláškuje a uťahuje si zo všetkoho ako je pekne zvykom, k tomu príde nadmerná dávka akcie, dokonca aj nejaké to karate, mnoho výbuchov, nuž nuda tu absolútne nehrozí! /90%/ ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Můj první Smrtonosný zážitek v kině xD Poslední díl této geniální série je jiný než předchozí díly, už to není ta "stará škola", podepsal se na tom učitě odstup mezi třetím a tímto dílem. Druhým dechem, ale musím dodat, že to nic nemění na tom, že, kdo má rád tuhle střelenou ústřední dvojici, tak bude žrát i tento poslední díl, který je natočen novějším způsobem s moderním záporákém, ano Jet Li a jeho první krůčky v Hollywoodu, přál bych si aby Donner celou sérii ještě vskřísil, když jsou hlavní představitelé ještě něčeho schopni:)) Důstojné akční zakončení celé série, ač nejslabší díl z celé linie, tak pořád kvalitka! Jak už jsem několikrát napsal, takové filmy se už prostě netočí a je to věčná škoda, všechny jsou pro mě srdcovky. I'm too old for this shit!!! ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Je vidieť ten časový rozdiel 11 rokov medzi prvým a štvrtým dielom. Kým jednotka bola príjemne staromódne neohrabaná, štvorka už ide po zabehnutých hollywoodskych koľajách, no opäť pekelne vtipne. A k starej známej dvojke si pridajte ukecaného detektíva v podaní Chrisa Rocka a Jeta Liho. Podľa môjho názoru viac než dôstojné zakončenie mojej obľúbenej krimikomediálnej série. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Severoamerické tržby byly 130,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 285,4 mil. (NIRO)
  • Loď Rogera Murtaugha (Danny Glover) má meno "Code 7", čo je v losangelskom policajnom zbore rádiová skratka pre obedňajšiu prestávku. (m.a.t.o.)
  • Při jedné z honiček se zabodne do předního skla auta noha od stolu. V jednotlivých záběrech z dálky a zevnitř auta je však vidět, že rozbité sklo je jiné. (CrownThomas)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama