Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady to balancuje mezi 4 a 5*,ale pro prostě mluví, že si nevybavuji žádnou jinou podobnou serii kde by i 4 díl se vůbec mohl měřit s prvním, už vůbec ne v akčním žánru . Jestli vy znáte jinou serii podobně kvalitní , prosím řekněte. Do té doby nejvyšší hodnocení . 4x jsem se pobavil . "Asi jsme ho nasrali " ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá a má nejoblíbenější Smrtonosná zbraň! Film se nezdržuje s úvodem, těží ze zažitých vtípků, hlášek, narážek a vztahů z minulých dílů, přičemž vše funguje jako dobře namazaný stroj... Jako stroj na zabíjení, kterým je Jet Li a jeho fantastické bojové umění! Smrtonosná zbraň 4 nenápadně jde s dobou, co se týče akce - ta je zde ze všech sérií nejlepší (takový průjezd věžákem je ještě lepší než obdobná scéna v novějších Transformerech), ale svým vyzněním zůstává pěvně ukotvená v nezapomenutelné atmosféře raných 90. let. Klišé, neklišé, Smrtonosná zbraň 4 téměř chytá za srdce. 9/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sorry ale tohle uz se tak docela nepovedlo uz trojka byla dost velka komedie ale tohle uz je misty doslova taskarice uz jenom ten uvod kdy Glover pred magorem z plamenometem tancuje v trenkach a kvoka jako ptak je lehce WTF postav uz je moc Rock mi spis nez zabavnej prisel otravnej proste z toho udelali sasulovinu a divim se ze se to Donnerovi takhle vymklo z rukou no ale tak asi uz senilnel no co se da delat jediny co tenhle dil udrzi v nadprumeru je ucast Jet Liho nikde se mi tolik nelibil jako tady a jeho zaverecnej trojboj s Gibsonem a Gloverem je hardcore to uznavam jenom skoda ze je to jinak cely vyplneny misty az tragicky nehumornym humorem a na to sem u teto serie nebyl zvykly skoda chtelo to trochu dustojnejsi a serioznejsi konec ja osobne vzyvam bozstva a modlim se k tomu aby jeste nekdy vznikla petka ale tento pozadavek zda se byt cim dal tim vic nerealisticky no uvidime nadeje umira posledni... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Čtvrté pokračování je nejslabší ze všech. Problém je ve scénáři, který není tak propracovaný, jak jsme byli zvyklí u předešlých dílů, ale pouze mírně kopíruje charaktery a situace, které už jsme viděli, s tím rozdílem, že inovativní postupy nefungují. Od Joea Pesciho předpokládáte, že svého Lea bude hrát, jak ho znáte, a tak je vyloučeno se mu zasmát, a když se zasmějete, tak leda tomu, jak je trapný. Gibson s Gloverem nic nezkazí, a i když Gibson znatelně zestárl a chybí mu ten uličnický a nevyzpytatelný výraz ve tváři z minulých dílů, stále je ve formě a střílí a kope mu to dobře. Hlavním tahákem je Jet Li, jehož neuvěřitelné choreografie vás dostanou, ale ze soubojů s ním se dalo vytěžit i víc. Nepochválím práci střihače, jeho nůžky v některých scénách zahálely až moc. A tak se tohle pokračování nezařadí mezi skvosty thrillerového žánru, ale jen mezi ucházející průměr. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Skvělé zakončení této perfektní série. Vedle skvělého známého obsazení Mel Gobson, Danny Glover, Joe Pesci a Rene Russo přibyly herci Chis Rock, který do filmu vnesl další kousek dobrého humoru a Jet Li, který zde hrál záporáka a velmi mě zaujal, především svým bojovým uměním. Od tohoto filmu jsem s Jetem Li viděl více filmů. Příběh je pět dobrý, hudba dokonalá, vtipy skvělé, konec akční a skvělý souboj Gobson, Glover proti Jet Li. Celkově film hodnotím na 96% = ***** ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Laserový paprsek z Riggsova (Mel Gibson) zaměřovače se ve filmu odráží od železného válce. Ve skutečnosti by však k odrazu nedošlo. (CrownThomas)
  • Při jedné z honiček se zabodne do předního skla auta noha od stolu. V jednotlivých záběrech z dálky a zevnitř auta je však vidět, že rozbité sklo je jiné. (CrownThomas)
  • Scénář filmu byl neustále přepisován. Během natáčení se ještě pracovalo na jeho závěru. (HellFire)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama