Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som nikdy prehnane nefičal na prvých troch filmoch, považoval a považujem ich za solídnu víkendovú zábavu a preto ma ani štvorka ničím nesklamala. Že je to už horšie a príliš komediálne? Nie je to jedno? Ako samostatný film je to stále zábavné a dôležité predsa je, že záporák je charizmatický. Asi jediný americký film, v ktorom má účasť Jeta Li nejaké opodstatnenie. Pre mňa je táto séria vzácne kvalitatívne vyrovnaná. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Proč to neříct hned na začátek? "Smrtonosná zbraň 4" víc než důstojně ukončila nejlepší sérii akčních buddy-movies a kdykoliv se na ni rád podívám znovu...Martin už nám sice taky zestárnul, ale pořád s Rogerem tvoří jedinečnou dvojku, se kterou se můžeme skvěle pobavit. A když jim k tomu sekunduje Chris Rock, kvalitní akce, těhule Rene Russo a neskutečně charizmatický Jet-Li, není proč s vysokým hodnocením otálet! Je ale ještě jedna věc, která si zaslouží zmínku - závěrečné titulky. Během jejich sledování si pokaždé uvědomím, že za čtveřicí případů dua Riggs-Murtaugh stojí skutečná parta přátel, která svoje filmy točila s radostí a láskou. Málokdy je něco takového nejen vidět, ale i cítit - proto mívám u "rodinného alba" trochu dojatý úsměv na rtech... ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Můj první Smrtonosný zážitek v kině xD Poslední díl této geniální série je jiný než předchozí díly, už to není ta "stará škola", podepsal se na tom učitě odstup mezi třetím a tímto dílem. Druhým dechem, ale musím dodat, že to nic nemění na tom, že, kdo má rád tuhle střelenou ústřední dvojici, tak bude žrát i tento poslední díl, který je natočen novějším způsobem s moderním záporákém, ano Jet Li a jeho první krůčky v Hollywoodu, přál bych si aby Donner celou sérii ještě vskřísil, když jsou hlavní představitelé ještě něčeho schopni:)) Důstojné akční zakončení celé série, ač nejslabší díl z celé linie, tak pořád kvalitka! Jak už jsem několikrát napsal, takové filmy se už prostě netočí a je to věčná škoda, všechny jsou pro mě srdcovky. I'm too old for this shit!!! ()

sud 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší než trojka. Návrat tvůrců po šesti letech k tématu s v něčem změnil, něco zůstalo. Martin Riggs už není takový šílenec a stává se z něj pomalu usazující se taťka, Roger se nezměnil. Ale ne zase že by se z Riggse stal usedlý kliďas, to ani náhodou. Jenom už to není takový divočák jako v předcházející trojici (možná k tomu taky napomáhá dabing, Vladimír Dlouhý má jiný hlas a jiný způsob hovoru než Ladislav Županič). A co je při starém? Všechno ostaní. O tom se nebudu rozepisovat, jenom bych se opakoval. Zkrátka poměrně dost srandovních momentů (Roger v "roli" ptáka, žralok na lodi, Rogerovo odhalení, kdo je otcem dítěte jeho dcery) a akce (zvláště souboj Riggse a Jet Li ve vodě je dost naturalistický). Čtyřka je sice z této čtveřice nejslabší, ale i tak si udržuje dobrou úroveň. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bude to odemně možná hodně troufalé, ale dovolím si tvrdit, že třetí a čtvrtý díl jsou nejlepší. Příběh specielně zde jde trochu stranou a Donner se soustřeďuje pouze na dva hlavní elementy filmu. Vtip a akce. Obojího si člověk užije skutečně dosytosti. Režisér totiž servíruje naprosto strhující akci, která je natočená tak neuvěřitelně přehledně, že Donner tímto filmem nakopává prdele většině akčních režisérů specialistů. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Pôvodne bola v scenári prvej Smrtonosnej zbrane (1987) scéna, v ktorej je Roger Murtaugh (Danny Glover) "hore bez". Nakoniec sa nenatočila, pretože jeho hruď nevyzerala na päťdesiatnika, ktorého stvárňoval príliš dobre. V tejto časti série sa Glover predviedol "hore bez" dokonca dva krát. (m.a.t.o.)
  • Loď Rogera Murtaugha (Danny Glover) má meno "Code 7", čo je v losangelskom policajnom zbore rádiová skratka pre obedňajšiu prestávku. (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama