Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud se minule do série vloudilo více komedie, teď ji doplnila přestřelená explozivnost. Není to nutně špatně - prohlídka kanceláří autem doplněná sáňkováním na stolku má hodně co do sebe a finální fight s Jetem Li je prvotřídní. Totéž bohužel neplatí pro humornou stránku věci, která opět sází na Pesciho a nový užvaněný prvek v podobě Chrise Rocka, zatímco z kdysi skvělé chemie ústřední dvojky zbyl jen stín. Čtvrtý díl je mnohem více guilty pleasure, než povedená akční kriminálka. Čtvrtá hvězda z nostalgie, kterou mocně vyvolává zejména závěrečné opakování všech známých trademarků... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $130,444,603Tržby Celosvetovo $285,444,603║ Možno o kúsok slabšie než predošlé časti ale slušná tendencia zábavnosti nechýba(hlavne Joe Pesci a nováčik v sérii Chris "Bisquit" Rock to pekne oživovali) samozrejme že dvojica Riggs a Murtaugh ide v starých dobrých koľajach a výdatne hláškuje a uťahuje si zo všetkoho ako je pekne zvykom, k tomu príde nadmerná dávka akcie, dokonca aj nejaké to karate, mnoho výbuchov, nuž nuda tu absolútne nehrozí! /90%/ ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Do čtveřice všeho dobrého s tím nejslabším. Scénář je fajn, režie je fajn, parťáci jsou fajn, všechno je až moc fajn. Čtyřka spoléhá na to, že Riggse s Murthaughem dobře znáte, že jsou vám sympatičtí a že se budete smát jejich neustálému popichování. Jako by Joe Pesci neměl hubu dost plnou trapných keců, dostala ústřední dvojka ještě jednoho hysterického přicmrndávače v osobě Chrise Rocka. Film více brnká na nostalgickou notu a jeho sentimentální sklony už nepomáhají vyvážit ani Riggsovy psychopatické kousky, ani ultra-drsný padouch (první regulérní zlosyn celé série) Jeta Liho. Víceméně zbytečné zakončení jedné „bohužel ne“ trilogie. 65% Zajímavé komentáře: Superpero, tron, Vitason, Cornon ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden bude otcem, druhý dědou. A k tomu jejich město zaplavují asijské gangy. Humor znovu zhrubl, zápletka je děravější, „vážných“ témat ubylo, akce je destruktivnější. Kdysi k sobě jeden usedlý polda před důchodem a druhý vyšinutý polda-vdovec hledali cestu. Dnes bez sebe neudělají ani ránu, od drsnější kriminálky v poklidu přešli k explozivní akční komedii. Řeší rodinné trable, v ději máme násilně vtlačené vedlejší postavy z předchozích dílů, ale pořád je to zábava. Nechybí typické atributy, záporáci zase vtrhnou se zlými úmysly do Murtaughova domu, bohužel přihrávači Joe Pesci a Chris Rock jsou místy otravně hysteričtí. Jinak ale tenhle model dál solidně funguje – tvůrci vědí, kdy přitlačit na pilu, kdy mají nastoupit pyrotechnici, kdy zase vypointovaný dialog. Každá ze Smrtonosných zbraní měla to svoje, nemůžu jinak, každé milerád znovu vlepím čtyři hvězdy. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Postarší dvojka policistů promazala bolavé klouby, vyleštila zaprášené odznaky a vyčistila zrezlé zbraně, aby se naposledy vydala na vyšetřovací jízdu, při které zničí půlku Los Angeles. Čtyřka je možná nejslabší díl série, ale pro mě jen o jeden zaseknutý náboj. To že otěže převzala komedie mi vůbec nevadí, protože je zde spousta povedených gagů (scénka u zubaře, kde se všichni sjedou Rajským plynem nemá chybu) a hlavní je, že vtipy zde nejsou na úkor akce. Například je tady úžasná honička, kde Mel Gibson místo auta osedlá stůl. Z vedlejších postav se o akci stará kašpárek Jet Li svými kung-fu kousky a Joe Pesci s Chrisem Rockem obstarávají zase tu komediální část. Smrtonosná zbraň 4 je důstojné zakončení jedné, povedené série. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Murtaughova (Danny Glover) hláška "Tak na tohle už jsem starej" byla použita v každém dílu Smrtonosné zbraně. (BloodMax)
  • Při jedné z honiček se zabodne do předního skla auta noha od stolu. V jednotlivých záběrech z dálky a zevnitř auta je však vidět, že rozbité sklo je jiné. (CrownThomas)
  • Pôvodne bola v scenári prvej Smrtonosnej zbrane (1987) scéna, v ktorej je Roger Murtaugh (Danny Glover) "hore bez". Nakoniec sa nenatočila, pretože jeho hruď nevyzerala na päťdesiatnika, ktorého stvárňoval príliš dobre. V tejto časti série sa Glover predviedol "hore bez" dokonca dva krát. (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama