Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Sériu smrtonosných zbraní mám radšej ako sériu smrtonosných pascí. Ale tiž viem,. že aj ten najlepší nápad sa vyčerpá, aj tí najlepší protagonisti sa opozerajú a aj tým najkvalitnejším gagmanom, pyrotechnikom a kaskadérom raz dôjde dych. A to sa prihodilo v štvrtom pokračovaní tejto úspešnej série. Richard Donner dal na pokušiteľské reči sponzorov dúfajúcich, že aj štvorka im prihrá nejaké doláriky a čo viac, horribile dictu, o rok nás čaká piate pokračovanie! Teda nie nás, ale ich. Lebo ja sa už v žiadnom prípade toho nezúčastním. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní díl, který stále přešlapuje na tom samém místě a vzpomíná na staré dobré časy. Nebýt perfektního záporáka v Jet Liovi, asi by byl výsledný dojem o dost slabší. Sice jsou oba už "old for this shit", ale jako důstojné rozloučení se sérií čtyřka ještě v rámci nějakých mezí funguje. [Přesná stopáž: 122 min - Director's cut] ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá “zbraň” je pořád ta stará dobrá zbraň, i když už trošku rezavá. Přeci jen přebrala nešvary z třetího dílu a tak jsou i zde k vidění lapsy v logice vyprávění děje, typu toho proč čínská mafie policisty rovnou neoddělala a dala jim zbytnečně příležitost zachránit se z hořícího domu, nebo proč sakra Riggs zcela zbytečně jde při honičce do přístavku na korbě, když by to šlo mnohem snáz z auta. Jasně je to akční film, ale na jedničce a dvojce bylo sympatické to, že byly tak vybroušené, že nenutili diváka přemýšlet. Jinak je čtyřka ve znamení přechodu z mladické nerozvážnosti k vyzrálosti a to v několika rovinách. A také je ve znamení loučení, jako by ná, chtěli tvůrci dát najevo, že tentokrát je to již opravdu naposledy. Možná bych dal i jen 3 hvězdičky, ale tu čtvrtou dávám za obsazení Jet Liho, jež se tak stal nejvýraznějším padouchem celé série. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak, Rogere, už nejsi jediný, kdo je příliš starý na tyhle sračky, už je i pan Riggs.. Klasika buddy movie žánru se ve čtvrtém pokusu scvrkla do přehnaných akčních scén a řešení rodinných vztahů, to vše obaleno hýkáním, kvičením a překřikováním ústředního kvarteta. Jet Li oděný v pyžamu a s rasistickým růžencem (dvě bílé kuličky na jednu černou) je pak už jen slabou náplastí.. Upřímně jsem zvědav, jakým směrem se v roce 2016 ubere Lethal Weapon 5. Murtaugh ležící na podminované podložní míse? Z Riggsovy Beretty s velkým rozptylem střílející pan Parkinson? Necháme se překvapit.. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí duo schopně doplňujě několik nových postav, v čele s úhlavním protivníkem Jet Lim. Mel odhodil svou hřívu a začíná budovat svou rodinu. Ta se nakonec spolu s Gloverovic rozrostla na několik členů, další miliony si získali u televizních obrazovek, tedy nás. Za ty čtyři díly se bylo stále na co dívat, Každá přestřelka, honička, hláška nebo dokonce i útrapy našich kamarádů z LAPD si byly něčím podobné a přece tak jiné! Co říci závěrem? Snad jen, že bych se chtěl na 5. pokračování těšit, ale radši si ještě počkám... 82% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Severoamerické tržby byly 130,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 285,4 mil. (NIRO)
  • Jde o první hollywoodský film Jeta Liho (Wah Sing Ku) a o první film, ve kterém ztvárnil záporáka. (BloodMax)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama