Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ernie Mott (Cary Grant) žije svou matkou (Ethel Barrymoreová) v chudé londýnské čtvrti a přivydělává si jako ladič pian. Má už ale dost života, který nikam nevede a ve kterém poznal jen bídu. Když se dozví, že jeho matka je vážně nemocná, rozhodne se pracovat pro gangstera Jima Mordinoye (George Coulouris). Zároveň se zamiluje do jeho bývalé manželky Ady Brantlineové (June Duprezová). (HawkeyP)

(více)

Recenze (4)

r007 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Caryho Granta, opravdu mi nedochází, proč nedostal Oscara ( nebo spíš dochází, když jsem si přečetla jeho životopis.)...Jako celek je ovšem film v dnešní době ne úplně pochopitelný, místy působí nesourodě, June vypadá a chová se dost dětinsky ( i když už má dceru ). Proč se Cary občas chová jako nevycválaný klacek mi došlo až jsem si přečetla podle jakého scénáře se film natáčel.To bylo trochu na škodu celkovému dojmu. Nejkrásnější scéna ( a taky nejdojemnější...) je upřímné vyznání mladé cellistky a Caryho překvapený výraz. Rádoby šťastný konec mě pak vůbec netěšil. Vůbec si ji nazasloužil... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný film, ale niečo tomu chýbalo, aby som dal 4. Cary Grant aj Ethel Barrymore sú výborní, ale miestami to v deji trochu drhlo. A osobne mi dosť vadilo, že príbeh sa odohráva v Londýne, no postavy hovoria americkou angličtinou. Pritom Cary je rodený Angličan, žeby už stihol zabudnúť výslovnosť? No kedysi sa na to asi príliš nepozeralo, nie ako teraz, keď Meryl ako rodená Američanka zvláda anglickú výslovnosť na jedničku. ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet, maximálne nevyužitý. Film ma bližšie "pustil" iba k Erniemu a jeho matke. Ostatné na mňa pôsobilo veľmi plocho a vzhľadom k myšlienke neosobne, bez uveriteľnejších emócií a sem tam by prospel aj rýchlejší spád. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V původním románu bylo hlavní postavě Erniemu Mottovi devatenáct let, a proto bylo pro studio problémem jeho ztvárnění 40letým Carym Grantem. Nesrovnalosti byly vyřešeny pozměněním hlavních charakterů filmu. (Pavlínka9)
  • Film vychází z románu "None But the Lonely Heart" od Richarda Llewellyna. (Pavlínka9)
  • Snímek označuje Cary Grant jako jeden z jeho nejoblíbenějších. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama