Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1938, Rakousko. Americká občanka Katherine, bývalá tanečnice, se ve Vídni chystá provdat za rakouského barona, o němž je všeobecně známo, že podporuje Hitlera. Americký korespondent Pat O'Toole se z ní pokusí dostat nějaké informace o baronovi a přitom se do ní zamiluje. Katherine se za barona sice provdá, ale jak německá vojska obsazují další a další území, poznává, že peníze nejsou vše a odchází s Patem. (fleurette)

(více)

Recenze (6)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nebyla to špatná komedie, líbil se mi námět i příběh, Cary Grant samozřejmě v hlavní roli zářil, ale bohužel má tento film taky hodně mínusů. Tím první je délka. Dvě hodiny jsou sakra hodně na tento typ filmu. Z toho plyne taky druhý mínus - nevyváženost scén. Scény zábavné, vtipné i vážné (např. scéna ve varšavském ghettu) se nám tu střídají se scénami nudnými, rádoby vtipnými, zbytečně dlouhými a zcela zbytečnými. Americkou propagandu a patriotismus (nicméně Caryho postava si z toho patriotismu chvílemi trochu utahuje) je třeba odpustit neboť bylo přece potřeba povzbudit hochy na frontě. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako šité horkou jehlou. Jediné, co je na filmu zajímavé.je zmínka o Československu. Pár vtipných scének ( Cary se vydává za krejčího, Cary radí kapitánovi při pokeru ) nemůže v žádném případě zachránit film, který nedrží pohromadě. Tenkrát prostě Cary špatně vybíral. Nebo prostě nebylo z čeho vybírat, když byla válka... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keď sa stretnú jeden z mojich najobľúbenejších hercov a jedna z mojich najobľúbenejších herečiek, nemôže to dopadnúť zle. Je pravda, že film má aj niekoľko nudnejších a možno zbytočných dialógových pasáží, ale Carymu s Ginger to spolu veľmi pristane a sú na zjedenie. Navyše filmy, kde sa robí sranda na účet náckov, mám veľmi rád (Eso es, Byť či nebyť). Za mňa spokojnosť. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Komedie? Drama? Love story? Špiónský film? Kdo ví... Once upon a Honeymoon je nepříliš výrazný mix všeho, a moc sem nesedí ani novinář Cary Grant, který balí podivně hrající Ginger Rogers, dělá si srandu z Hitlera a dokonce umí na saxofon. Podivnost sama, bohužel to ale není zdaleka tak zábavné jako Bogartovo All Through the Night. ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama