Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, který mohl být ještě lepší, kdyby byl jen akční komedií a tápavé pokusy být tak trochu i dramatem vynechal. Bill Nighy jako anglicky diskrétní nájemný vrah je senzační - kdyby byl do této role obsazen řekněme Colin Firth nebo Pierce Brosnan, což si také dokážu představit, šlo by o jednu z mnoha průměrných komedií, na jakou v horším případě zapomenete do týdne a v lepším jen nebudete vědět, která z nich to k čertu byla. Mr. Nighy je největším kapitálem filmu a v jeho frigovském podání je vtipná i ta nejotřepanější scéna. Přestože je asi o osmdesát let starší než Emily Blunt, jejich vzájemné okouzlení kupodivu nepůsobí trapně a jako dvojice "hektická trubka a zdrženlivý suchar" jsou skvělí. Ukotvení postavy, kterou ve filmu hraje Rupert Grint, mi trošku uniká. Pánové Everett, Freeman a Fischer odvádějí dobrou práci v intencích nepřekvapivého průměru, Eileen Atkins v roli Nighyho matky je skvělá. Vzhledem k dynamickému začátku jsem postrádal i podobně akční finále, jinak jsem se ale dobře bavil a rád se na Wild Target podívám znovu. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Vtipné, ponuré, akční, napínavé, ironické, sarkastické, jednoduše dokonalé! Dlouho jsem se takhle nebavila, ne příliš vtipnými scénami, opravdu skvěle natočené! Ani chvilka nudy, nechutnosti, přehnanosti. Emily Blunt - upřímně; ta je dokonalá, její šmrnc, vzhled, vtip, chování, vše. Výborně zahrála svojí roli s lehkostí. Ovšem nejpeprnější byla Eileen Atkins i v jejím věku skvělý výkon, má u mě velké +, vážně mě hodně bavila. I když je v celém snímku jen párkrát, tak to doslova "zabila". O mužských rolích netřeba mluvit, výborné. Rupert Grint ukázal že mu role "blbečka" prostě sedí a Bill Nighy je bych řekla celkem nedoceněný vynikající herec. Vážně skvělá podívaná. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době tu mám lehkou kriminální zápletku, s mně výjimečně vhodně zvoleným britským humorem. Samozřejmě, velký podíl na tom nese ústřední trojice...a to mi ze začátku "Ron" moc nesedl. Nebo spíše jsem tápal po jeho roličce. Ale nakonec i on podal po bocích E. Blunt a B. Nigthyho slušný výkon a já si mohl směle pobrukovat, jak rychle to uteklo. No, být nájemným vrahem může být někdy prdel, jako je tomu v tomto případě! 73% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení, film ze staré školy inspirovaný všemi těmi francouzskými komediemi (už chyběl jen Belmondo). Bill Nighy má charisma na rozdávání, Emily Blunt každým dalším filmem ukazuje, že o téhle kočce ještě hodně uslyšíme, Martin Freeman skvěle úlisný a Rupert Grint v "době po Harrym" prokazuje kus komediálního talentu. Pro mě osobně jedna z nejlepších komedií, co jsem v poslední době viděl, o to větší překvapení, že jsem o tomto filmu neměl skoro žádné info. "Jak se daří tvému bodyguardovi?" "Nejraději bych ho odpojil od přístrojů." "Výborný nápad, tak to udělej." "Ne, má zaplaceno až do konce měsíce."... "Mučili tě, viď?" "Ne, hned jsem jim řekla tvojí adresu." "Hodná holka." :-) :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle střela neztrácí tempo a šlape si to britským humorem po celou svou délku bez většího zaváhání. Tuhle černohumornou taškařici totiž drží v nadprůměru hlavně výborně napsané dialogy, skvělý komediální timing a také duo Bill Nighy a půvabná Emily Blunt. Rezervovaný milovník burgundských vín a plastových pytlů je tak trochu nájemný zabiják, ztřeštěná volnomyšlenkářská podvodnice zase udělátko na maléry, které, no.. nelze si nezamilovat. Spolu tvoří dvojici, která proplouvá dějem s neuvěřitelnou lehkostí a vedle zaoceánských slaboduchých taškařic vypadá (vlastně je) jako vybroušený klenot. Velkou pečlivost si tvůrci dali i s výběrem prakticky všech vedlejších rolí (matka na kolečkovém křesle, většina padouchů), skoro sedmdesátiletý Jonathan Lynn stojící třeba za sympatickou komedií Můj bratranec Vinny válí jako „kdysi“. Škoda jen slabších závěrečných minut.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Pištoľ, ktorú objavila Rose (Emily Blunt) spolu s albumom polepeným výstrižkami z Victorovych (Bill Nighy) vrážd, je nemecký Mauser C96 vyrábaný už od konca 19. storočia. (abraxas)

Reklama

Reklama