Reklama

Reklama

Květuška a její zahrádka

(TV film)
Pohádka / Hudební
Česko, 1993, 36 min

Režie:

Jan Bonaventura

Předloha:

František Hrubín (kniha)

Kamera:

Jan Osten

Hudba:

Otmar Mácha
(další profese)

Obsahy(1)

Hrubínova Pohádka o Květušce, v níž je rozehrán věčný konflikt dobra se zlem, krásy s ošklivostí, stáří s mládím, jako by vybízela k tanečnímu zpracování. Režiséru Janu Bonaveturovi spolu s choreografem Pavlem Šmokem a řadou vynikajících tanečníků se podařilo využít všech možností výrazového tance a vyprávět neobyčejně působivě příběh malé Květušky, která překoná všechna nebezpečí a zachrání svou zahrádku za přátelské pomoci zvířátek a dětí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hudebně baletní počin na motivy pohádky Františka Hrubína, vskutku poetické poupátko, květinka zářící v temných houštinách polistopadové televizní (nejen hudební) tvorby pro děti a mládež... Za zmínku pak stojí navíc ještě výtvarně zajímavé >vitrážové< kulisy a scéna a výprava vůbec a vedle choreografie Pavla Šmoka každopádně skvělá a nadčasová hudba Otmara Máchy ( http://www.musica.cz/macha/index.htm ) . . . Malé dílko více než jen průměrného hodnocení hodno! - - - - - (Poprvé viděno 15.7.2008 na ČT2, komentář zde jako druhý - 15.7.2008) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Baletní pohádka, která asi osloví jen malou část televizních diváků pro svůj básnický styl, aranžmá a použitou symboliku. Nicméně je to zajímavé zpestření pohádkové produkce České televize a po pravdě řečeno mnohem lepší než převážná většina jejích obvyklých studiovek. Příjemný hlas vypravěče Eduarda Cupáka. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama