Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (509)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Detektiv Patrick Jane je jeden z řady těch vševědů, kteří si v posledních letech našli cestu do žánru detektivních krimi/thrillerů a svým pronikavým intelektem tam řeší případy, na kterých by si celá policejní oddělení lámala zuby desítky let. Od nenávisti jmenovitě téhle postavy mě ale dělí Simon Baker, který tuhle nabubřelou inteligenci halí do takové dávky šarmu, která by rozněžnila i jeho kolegu na poli geniálních dedukcí, dr.House. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Možná že to je klasická kriminálka, ale mě každým dílem fascinuje jak Patrik Jane odhaluje vraždu. Možná že si někteří myslí, že je to blbost, že je to "pohádka" a že by to tak nikdy nešlo, ale opak je pravdou. Opravdu existují lidé jako je Patrik Jane, například Derren Brown, leckdy ukazuje ještě profesionálnější kousky, které jsou opravdové a nesehrané. Vzhledem k tomu, že jsem se nad psychologií člověka kdysi zajímal, a pár věcí se i přiučil, tento seriál mi pomohl v tom, převést to do praxe. Je pravda, že díly jsou na jedno brďo, ale, je zde alespoň nějaký vnitřní děj, který se v průběhu celé série postupně rozvíjí. V každém dílu si sám pro sebe typuju, kdo by mohl být vrahem, a je zvláštní, že po celou dobu první série jsem se nikdy netrefil.Po nějakem tom čase, se mi povedlo odhalit systém, jakým Patrik Jane tyto vraždy řeší, a už jsem se alespoň párkrát trefil. Na seriál rád koukám, protože mě to jednoduše baví, je jednoduchý, ale zároveň vnitřně velice spletitý, to je možná důvod, proč mi vždy všechny částečky zapadly až na konci dílu. Super seriál, jeden z mých nejoblíbenějších! :-) 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že prvé diely tohto seriálu som sledoval s očami na stopkách, ale postupom času už mi tie krvavé prípady a vraždy trošku zovšedneli a neortodoxné vyšetrovacie metódy šarmantného pána konzultanta tiež. Pravidelné večerné vysielanie by som asi rýchlo odpískal, avšak pre občasné popoludňajšie posedenie pred obrazovkou je Mentalista vcelku únosný. Tu je to celkom ťažko aj hodnotiť. Niektoré diely sú až moc prehnané, ale niektoré ma zase zaujali. Seriál som sledoval hlavne vďaka skvelej Robin Tunney. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V současné době už mě tento seriál vůbec nebaví a nezajímá. Tvůrci jenom na začátku v první sérii chtěli vypadat zajímavě, nevšedně a do seriálu tedy vložili vsuvku s Red Johnem. Divák si tedy myslel, že Jane je Red John. Ale nakonec to je jinak. Dokonce i romantická vsuvka (Jane a Lisbonová) byla ukončena v tomto seriálu. Jsem ale rád, že romantická vsuvka v seriálu Bones pokračuje. To je však jiný seriál, že... ✔ ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Grace (Amanda Righetti) dělá, že si najímá nájemného vraha, přičemž je noc. Po úvodní scéně se objevuje nápis "o 36 hodin dříve", avšak nelogicky je opět noc. (willy1)
  • Simon Baker (Patrick Jane) je australské národnosti, a proto musel v seriálu napodobovat americký přízvuk. Občas mu však nějaké slovíčko ujede, a to zejména ve slovech typu "our" nebo "hour". V seriálu však není jediný, jelikož stejný problém má i Owain Yeoman (Wayne Rigsby), který je původem Welšan. V jedné epizodě dokonce jeho postava mluvila irským přízvukem, což je pro něj paradoxně přirozenější. (Scelleton)
  • Patrick Jane (Simon Baker) jezdí v klasickém francouzském autě Citroën DS kovově šedé barvy vyráběném v letech 1955–1975. (Rominator)

Reklama

Reklama