Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naši dva hrdinové, Čiaki a Nodame, se rozhodli změnit působiště a vydali se z Japonska do Evropy. První díl je spíše orientovaný na Čiakiho a jeho cestu za snem stát se profesionálním a úspěšným dirigentem. Podíváme se také, jak si vede Nodame, která začala chodit na konzervatoř. Její motivací je sen, že si jednou zahraje s Čiakim jako dirigentem. Tvrdá práce se vyplatí a Nodame dostává šanci v podobě malého recitálu. (Zíza)

(více)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to víc než seriál, asi hlavně proto, že zde nebylo tolik "achich-echich" scén, ale zase na druhou stranu se tady hodně brečelo a já jsem byla chvílemi trošku dojatá... asi za to může ten alkohol, co jsem pozřela předtím... X-D Ale hudba byla opět skvělá, "cosplay" taky, Praha hezky vyslovovaná. Tak proč ne? ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vlastně nechápu, proč je tento dvoudílný speciál vůbec speciálem. Od speciálu bych čekala pouze něco zajímavého navíc, co už není až tak důležité. Zde však vidím hodně podstatné pokračování seriálu, které obsahuje nejen profesní vývoj dvou hlavních postav, ale především vývoj jejich vztahu. Překvapilo mě to svým dějem, skvěle jsem se bavila a oproti seriálu, kde jsem si nedokázala Čiakiho ani Nodame úplně zamilovat, tady jsem se jim nakonec dostala pod kůži. Jako postavy jsem si je oblíbila. Navíc se mi hodně zamlouvala jakási "mezinárodnost" celého tohoto díla - hodně se zde odehrává v Paříži a Praze, ale vrátíme se i do Japonska. A přicházejí nové postavy (Eiji Wentz není sice nijak zvlášť dobrý herec, ale i jeho postava mi tam nakonec přišla nepostradatelná). Zkrátka spojením různých míst, herců, událostí a hudby vzniklo něco skutečně zajímavého a zábavného, u čeho jsem se nemohla nebavit. Když nad tím přemýšlím takto, skoro bych byla schopná hodnotit pěti hvězdami, ale nějaké mouchy to přece jenom mělo. Pár scén mi přišlo podivně kýčovitých a hlavně se mi nelíbilo to "vkládání" japonštiny cizincům do úst - to sice mělo své opodstatnění (Japonci nechtějí číst spoustu titulků), ale měli v tom případě více zapracovat na tom, aby to těm cizincům do pusy sedělo. Někteří byli s "japonským dabingem" snesitelní, jiní však byli úplně mimo a vypadalo to, že pusu otvírají, jak se jim chce nebo že dokonce mluví svým jazykem. Taky mi v jistém smyslu přišlo nepříjemné se dívat na některé ty "zjevy" - bělochy, kteří svými hrubými až ošklivými rysy velmi kontrastovali s jemnými rysy Japonců (nechci nějak pomlouvat, ale takhle to na mě zkrátka působilo). Nějak jsem nepochopila, proč tam ten "Jean" byl ukázán jako nějaký vzor krásného bělocha (nevím, jak ostatním, ale mně přišel docela slizký :)), a to nemluvě o některých jiných. Ale na druhou stranu to aspoň působilo tím spíš zajímavě - I ten kluk s blonďatým afrem, kterého jsem se nejdříve dost lekla, ale pak mi došlo, že to má být asi nějaká divná narážka na postavu Masumiho (timpani). :) Když to všechno sečtu, tento speciál je sice asi o kapku lepší než samotný seriál, ale přesto se více méně kloním ke stejnému hodnocení. Na pět hvězd si mě to nezískalo, ale do pěti to nemá daleko, jelikož jsem se bavila královsky. :) ~(4,4)~ ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Neméně zábavné dvoudílné pokračování navazující na předchozí dorama, navíc se skvělým anglickým názvem.. >_< Pro našince okořeněné faktem, že první díl se odehrává převážně v Praze a dokonce zde i z úst malé holčičky zazní česká věta, ovšem typická pro Japonsko: "Mami, ti pánové se objímají.." *^_^* ()

Reklama

Reklama