Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední film herecké legendy klasického Hollywoodu Caryho Granta se odehrává v kulisách Tokia během letní olympiády roku 1964. Sir William Rutland (Cary Grant) sem přijíždí vyřídit obchodní kontrakt s místní společností. Dorazí ale o dva dny dříve, než je plánováno a hotelový pokoj pro něj ještě není uvolněný. Proti vůli majitelky bytu, Christine (Samantha Eggar) se ubytuje jako podnájemník v jejím příbytku a přibere k sobě i mladého olympionika, na něhož náhodou narazil (Jim Hutton). Zápletka bláznivé komedie se odvíjí právě od peripetií vzájemného soužití dvou ztřeštěnců a odměřené paní domácí. (Hwaelos)

(více)

Recenze (17)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Cary Grant byl fešák, pravý gentleman a neskutečný elegán. Zřejmě si toho byl dobře vědom, proto přestal účinkovat ve filmech ve svých 62 letech. Měl v sobě evidentně dostatek soudnosti a chtěl, aby si jej diváci jako krasavce pamatovali. Vůbec se nedivím, že ve svých dřívějších filmech vyvolal spolusledovatelce průtrž mračen v nohavičkách. Osobně jsem měl co dělat, aby během sledování nebyla zpochybněna moje heterosexualita. Pokud se vám krví projíždí nějaké to promile, tak je tento film dobrou volbou. Příběh je zajímavý a nekomplikovaný. Dlouho jsem žádnou podobnou starší průměrnou komedii neviděl, takže jsem tento film uvítal. V pozadí je zřejmě i nějaký politický kontext, neboť divák přeci jen nevidí často tančit černouška na ruskou národní hudbu, kterou hrají rákosníci. Taktéž mě snímek utvrdil v tom, že sportovní chůze je teploušský sport. Pokud budete někdy hledat něco intelektuálně nenáročného na zlepšení nálady a zároveň budete toužit vidět poslední film herecké legendy minulosti, tak poté je Walk Don't Run tou správnou volbou. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Báječný retro relax s mnoha vtipnými momenty a skvělými herci. Nějak mi hlava nebere, že film s Grantem má tak málo hodnocení a důsledkem toho je i nedoceněn. Situacemi a příběhem se pro mě film vyšplhal na mimořádně silné 4 hvězdy. Já se prostě náramně bavila a dost pravděpodobně si to v budoucnu zopakuji. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

I DON'T KNOW WHY YOU WANTED A ROOM, YOU SPEND ALL OF YOUR TIME OUTSIDE! Hodně povedená komedie a Cary jede jako za mlada. Steve i Chris jsou sympaťáci a nejlepší části filmu jsou rozhodně ranní vstávačky. Člověk si ani kafe neudělá a už musí do koupelny. Bych se na to vy.. a chodil si čistit zuby až 7:45. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie staré školy, kde hraje legenda Cary Grant ve své poslední filmové roli sympatického dohazovače jednoho amerického olympionika Steva, kterého si oblíbil (ba přímo se v něm viděl) a jedné pořádkumilovné dívky, u níž pobývá (přes její počáteční odpor) během své obchodní cesty, kdy kvůli právě probíhající tokijské olympiádě (1964) je ve městě nedostatek volných pokojů. Filmu jsem dělal české titulky (na titulky.com), a tak si ho užil i trochu detailněji. A musím konstatovat, že je to taková milá, nenáročná a klasická oddechovka, prozářená charizmatem Caryho Granta, který působí velice svěže, jakoby si vše skvěle užíval a vše ho bavilo. Jeho průpovídky jsou podané s noblesou zkušeného harcovníka, který tentokrát dává dohromady ty mladé. Vše probíhá ve skvělém prostředí Tokia s jeho úžasně jinými obyvateli, což je také plus. Najdou se tu klasické klišé a postavy typu nepříjemného až nesnesitelného úředníka alias snoubence ústřední dívky či hloupého ruského agenta, ale i spousta detailů a replik, které jsem si užil. Ať už se jednalo o úžasně naplánovanou ranní rutinu, návštěvu v japonské rodině, olympijský běh či dvojici japonských capartů, kterým snad chyběl jen popcorn kinových diváků... Škoda, že Cary Grant tímto zakončil svoji filmovou kariéru, protože tady je ve formě a klidně mohl natočit další podobné oddechovky. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to, že je Walk don't run mojím 33. filmom s Carym hovorí samo za seba. Nech už bol za plátnom akokoľvek nepríjemný a podivný, či už preferoval chlapcov (a veľa chlapcov jeho) alebo slečny a nechal si platiť za svoj podpis...no, ehm, to posledné som asi mohla vynechať. Aj tak ho žeriem v úplne každom filme - obrazne povedané, hlavne si to nepredstavujte. Budem sa opakovať, keď poviem, že bol stvorený do úloh komediantov, prišla som vďaka nemu uleteným, romantickým filmom znovu na chuť a nikto po roku 1966 ho v komédiách nevie prekonať. A mohla by som pokračovať. Naozaj netreba utekať, tento film je pozvoľný, jednoduchý, miestami decentne vtipný a úplne to stačí. Ak vás zastihne v správnej nálade, budete veľmi spokojní. Cary sa nemohol rozlúčiť elegantnejšie. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Když se William (Cary Grant) svléká v taxíku, aby mohl běžet za Davisem (Jim Hutton), je slyšet rozhovor, který zde probíhá mezi Christine (Samantha Eggar) a Haversackem (John Standing). Scéna ale musela být v originále předabována, jelikož text se neshoduje s pohyby úst herců. (Chegi)
  • Když Christine (Samantha Eggar) vystupuje spolu s Davisem (Jim Hutton) z taxíku, je možné vidět, že ji klobouk sjíždí po zádech. V dalším záběru ho má opět na hlavě. (Chegi)
  • V pokoji, kam hlavní hrdinové zavítají při návštěvě rodičů své japonské známé, se v televizi objevuje film Muž z Laramie (1955). (Hwaelos)

Reklama

Reklama