Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, proč jsem tenhle film ještě neviděla? Kristen Stewart, Jesse Eisenberg a Ryan Reynolds? Yes please. Jinak mě se to líbilo. Asi to nikoho nepřekvapí, ale na odreagování je to víc než dobré, navíc z poměrně neokoukaného prostředí. 4* :) ps. Pro milovníky Pretty Little Liars tam čeká překvapení v asi třicetivteřinovém výstupu Iana Hardinga, ty vlasy se ani nedají slovy popsat :D ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zmätený zavádzajúcim označením komediálneho žánru som márne celý čas čakal na ten zlomový bod, kedy sa konečne prevalí vtipnosť scén a film zaplní extra porcia humoru, ktorú na obale sľubujú tvorcovia skvelého 'Superbad'. Márne. Po dlhšom skúmaní som nakoniec prišiel na kameň úrazu. Boli ním nedoplnené žánre dráma/romantický, s ktorých vedomím by som sa na film pozeral určite aj z iného uhla pohľadu. Film plynie naozaj pomaly, chýbajú spontánne scény, ktoré by mu pridali na šťavnatosti, naopak ubral by som od zbytočne komplikovaných a nedôveryhodne pôsobiacich a spletitých dialógoch, ktoré pôsobili príliš náročne. A zároveň boli použité v pomerne dosť nevhodných momentoch, kedy si situácia pýtala trošku oživenia a nie pridania na stupnici drámy. Toto bol len klasický mainstreamový filmík, ktorý by si v kinách určite prišiel na svoje. Chýbalo tomu ale to správne mladícke čaro a súťaživosť na poli dnešných teenagerských filmov, i keď s nezávislým nádychom. 60%. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně se to rozjíždělo, že jsem si ještě tak v půlce filmu myslel, že tomu dám pět hvězd a označím to za jednu z nejlepších komedií poslední doby. Bohužel v poslední třetině Adventureland sklouzává do vod klišovité romantiky, jakou můžeme vidět u každé druhé novodobé (romantické) komedie. Eisenberg i Kristen jsou nicméně skvělí a ta pověstná chemie mezi nimi vskutku funguje. Zvláštní míru pozornosti si zaslouží Bill Hader v podobně ujeté roli jako v Superbad. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Yo La Tengo: 1. "Satellite of Love" - Lou Reed ,2. "Modern Love" - David Bowie ,3. "I'm in Love with a Girl" - Big Star ,4. "Just Like Heaven" - The Cure ,5. "Rock Me Amadeus" - Falco ,6. "Don't Change" - INXS ,7. "Your Love" - The Outfield ,8. "Don't Dream It's Over" - Crowded House ,9. "Looking for a Kiss" - New York Dolls ,10. "Don't Want to Know if You Are Lonely" - Hüsker Dü ,11. "Unsatisfied" - The Replacements ,12. "Pale Blue Eyes" - The Velvet Underground ,13. "Farewell Adventureland" - Yo La Tengo ,14. "Adventureland Theme Song" - Brian Kenney , ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V současnosti není moc amerických filmů, které by mě nějak víc oslovily a u kterých bych si řekla: "Jo, tak tohle je hodně povedený film." Adventureland se to však povedlo a i když mé hodnocení je na pomezí čtyř a pěti hvězdiček, jsem ochotná dát pět, jen abych tomuto filmu o kapku zvedla celkové hodnocení. Adventureland si to zaslouží. Je to zábavný a příjemný film se sympatickými a neokoukanými herci, kde sledujeme, jak si mladí lidé dokážou poradit (nebo popřípadě neporadit) s láskou. A na Kristen Stewart, i když v každém filmu hraje naprosto stejným způsobem, se dobře kouká. :) ~(4,6)~ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)
  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)
  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)

Reklama

Reklama