Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Do Hollywoodu musel napochodovat Evropan, aby všem ukázal, jak a proč by měly vznikat remaky. Herzogův The Bad Lieutenant se od originálu hodně liší, prakticky přejímá pouze základní premisu a dále si to tento legendární německý režisér razí už podle svého. Ačkoliv příběh není vůbec špatný (byť ne moc originální), prim zde hrají samotné postavy a kořeny jejich zkaženosti. Nicolas Cage si po dlouhé době mohl zase zahrát postavu, u které mohl naplno zužitkovat své teatrální přehrávání, které k postavě psychopatického policisty v drogovém opojení dokonale sedí. Poprvé od Obchodníka se smrtí Cage opět exceluje a je směšný pouze tehdy, kdy to zamýšlel sám tvůrce. Herzog je prostě mistr svého obrou, který tímto filmem opět prověřil svou mnohostrannost a nadělil nám poctivou old-school kriminálku s noirovými prvky obohacenou o několik halucinogenních scén s úchvatnou kamerou. Konečně pořádný remake, který dokázal obhájit svou existenci85% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letech... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil... Až mysteriózní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam... Remaku jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluji si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Keitelovi z původní verze... Už jeho vizáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera, a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně... a vyjebal úplně se všemi... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se zfilmovanou sondou do světa moderního feťáka-poldy... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách... Já s čistým svědomím mohu tvrdit, že "TAKHLE TO JE"... A proto dávám za 5*, protože je film pro mě prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou... /90%/ ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

No teda potěš, jestli má toto být "z mrtvých vstání" Nicolase Cage! Jeden skok tam, druhý zase támhle a do toho nějaká ta čára. To celé pětkrát, netřepat, promýchat lžičkou a je zaděláno na skoro průměrnou kriminálku. Dobrá tedy, zvedneme sledovanost tím, že do hlavní role obsadíme Cage, který má s podobnou tématikou již nějaké zkušenosti. A snad ani nebude vadit, že jeho hlas a všechny dialogy uspí kohokoliv, když před tím vypijeme litr kávy. I tak se mi už dlouho nestalo, abych u jednoho filmu usnul 2x. 10% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku podezřívám samotného Cage že shání prachy na koks a proto hraje v tolika filmech. Ten člověk vezme prostě cokoliv co mu nabídnou. Ale teď trošku vážně, neměl jsem s ním ve Špatném poldovi jedinej problém. Tuhle ťáplou roli zvládnul naprosto s přehledem. Ani moc k ruce nepotřeboval nějakou výpomoc. Prostě jen tak si to 2 hodinky odchodí, odkouří, odšňupe a sem tam si i vsadí na zápas. Jižanská pohoda. Nepobral jsem snad jen ty halucinogení scény s leguánama. 55% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle kriminální drama má divácká očekávání na háku, takže nám servíruje trochu divočejší vyprávění, než bývá zvykem. Nejspíš jsme už viděli zkorumpovanější poldy, ale tenhle portrét je natolik barvitý, že nakonec zpochybní i špatnost hlavního hrdiny. Nicolas Cage byl buď opět ve formě, nebo zafungoval Werner Herzog coby krotitel problémových herců. Ať tak, či tak, výsledek rozhodně za vidění stojí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)
  • Režisér Werner Herzog o filmu prohlásil, že ho nepovažuje za remake ani sequel, ale jako přehodnocení původního snímku Poručík (1992). (Lumberjack)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama