Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prazvláštny halucinogénny patvar bad-cop thrilleru s vynikajúcim Cageom a sexy Mendeskou. Neeticky atraktívna temnota ktoré síce baví, ale zároveň neuspokojuje "vyššie zmysly" tak ako by mohla. Bez Cagea by to zapadlo prachom bez povšimnutia. V rámci jeho filmografie posledných rokov ale svetlá chvíľa. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku podezřívám samotného Cage že shání prachy na koks a proto hraje v tolika filmech. Ten člověk vezme prostě cokoliv co mu nabídnou. Ale teď trošku vážně, neměl jsem s ním ve Špatném poldovi jedinej problém. Tuhle ťáplou roli zvládnul naprosto s přehledem. Ani moc k ruce nepotřeboval nějakou výpomoc. Prostě jen tak si to 2 hodinky odchodí, odkouří, odšňupe a sem tam si i vsadí na zápas. Jižanská pohoda. Nepobral jsem snad jen ty halucinogení scény s leguánama. 55% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Někdy se daří a někdy ne.... Herzog natočil hodně příjemnou oldschoolovku, ve které se hodně hláškuje, přiblble čumí a věci se řeší jen tím jedním správným způsobem. Nick Cage nabral formu a je SKVĚLÝ. Dokonale tupý výraz, prokládaným stálým pošmajdáváním a šíleným, suchým smíchem. Výborné. P.S: Detailní "zfetované" záběry na leguány patří k tomu nejšílenějšímu co jsem letos viděl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak že by konečně Nicku? Že bys po těch všech příšerných výkonech a filmech, kde ti hořela hlava, čuměl si do budoucnosti nebo běhal po lese stačil jeden pernamentně sjetej policajt? Vypadá to, že ano, protože Cageovi tahle role opravdu sedla a až na jednu scénu hraje opravdu výborně. Celý film navíc Herzog točil v tak trochu oldschool hávu a soustředil se především na Cagevu postavu, než na nějaký detektivní zápletky. Což je jedině dobře, protože postava je to fakt výborná. Zasazení do New Orleans po Katríně tomu taky přidává a až na pár scén, ve kterých to vypadá jako by sám Herzog při natáčení něco sjížděl, to má režisér pevně v ruce.70% ()

larelay odpad!

všechny recenze uživatele

Herzog zacina byt pre mna synonymom najvacsieho filmoveho zla. Tento film je stelesnenim uplneho utrpenia. Co to malo byt? Vacsiu blbost som uz davno nevidela a dufam, ze coskoro ani neuvidim. Nech mi to odpoustia vsetci z vas, ktori dali tomuto filmu viac ako jednu hviezdu. Okrem Evy Mendes v tomto braku nebolo nic, co by stalo vobec za zmienku. A pokial niekomu tento film prisiel vtipny, tak mne jedine v tom, ako priserne je blby. Otrasna kamera, otrasne herecke vykony, blbe, doslova blbe dialogy, absolutne ziaden pribeh, len nejake spajanie a zliepanie viacerych dejovych linii, ktore sa mozu zdat ako podstatne, ale pritom znamenaju houby, otrasna hudba a proste cely film uz od uvodnych dialogov vyzeral ako nejaky brakovy televizny film z roku 1991, ktory vysielaju o pol tretej v noci na JOJ-je, hned po Chuckovi Norrisovi. A ano, vacsina to nazyva old-school, ja to nazyvam brakove Cecko. Dopozerala som to len kvoli korekciam titulkov, inak by som to vypla po desiatich minutach, kedy som pochopila, ze tadialto cesta nevedie. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama