Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Někdy se daří a někdy ne.... Herzog natočil hodně příjemnou oldschoolovku, ve které se hodně hláškuje, přiblble čumí a věci se řeší jen tím jedním správným způsobem. Nick Cage nabral formu a je SKVĚLÝ. Dokonale tupý výraz, prokládaným stálým pošmajdáváním a šíleným, suchým smíchem. Výborné. P.S: Detailní "zfetované" záběry na leguány patří k tomu nejšílenějšímu co jsem letos viděl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detektiva McDonagha bolí záda a kromě analgetik, kokainu, cracku, trávy a heroinu má na utišení bolesti ještě jednu metodu. Vlastní penis ve velmi blízkém kontaktu s ocelově chladnou hlavní .44 Magnum.. Filmem Abela Ferrary údajně nepolíbený Herzog tomu vdechl svéráznou poetiku a šmrnc zkaženosti, své si řekne genius loci Louisiany a místy je to neskutečně vtipné a podvratné (převelet fetujícího poldu do depozitu je jako udělat z tchoře správce kurníku). Škoda poslední čtvrthodinky, kdy sebezbožštěnému Terrymu začaly chodit až moc dobré karty a také obsazení Cage, který se občas nebezpečně pohyboval na hranici parodie. Jaký by byl na jeho místě dvakrát se mihnuvší Michael Shannon se už asi nedozvíme.. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bad Lieutenant je ukázkovou demostrací nejšpinavějších rysů lidské osobnosti. Cageův hrdina je sice (hluboko) ve svém nitru dobrák, jenže k čemu to je lidem v jeho okolí, když myslí jen na sebe? Efektivnost některých scén je tak dechberoucí, že i když jsem neviděl originál, připadá mi tento remake jako téměř geniální dílo. Nick ještě nepatří do starého železa, naopak je to on, kdo ze snímku dělá to, čím je, a čím na diváka v konečném důsledku film zapůsobí. Tenhle policejní poručík se s ničím nemazlí, má mrazivý smysl pro odplatu a rozhodně s ním není radno vydrbávat. Dále se mi líbila hudba podobná té z Running Scared, válející Xzibit, nebo Eva Mendes, která se mi konečně začla zamlouvat. A Brad Dourif: díky za každou jeho roličku... Těsné hodnocení uteklo o fous - asi za to můžou ti leguáni. Jsou všude, damned! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Že by se přece jen blýskalo na lepší časy, co se týče filmografie Nicolase Cage? Špatnej polda je totiž výborný snímek, kterému právě Cage vévodí a co se týče mužské části ansámblu, tak nemá konkurenci. Uvěříte mu, že už má nějaké ty roky jako polda za sebou, uvěříte mu tu zkorumpovanost, uvěříte mu i jeho vztah s krásnou Evou Mendes… Celým filmem se táhne taková ta špinavá, drsná atmosféra, která je podkreslena skvěle sedící hudbou. Zkrátka a dobře, tohle je důkaz, že Cage ještě zdaleka nepatří do starého železa. 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage znovu roztočil svůj pestrý herecký rejstřík, látka, do které se položil, však u mě zůstala tak v půli očekávání. Oldschoolová kriminálka má své momenty, místy je zajímavá, jindy odvážná, občas ztrácí na tempu. Mnohdy se divák nestačí divit (chameleoni, duch mrtvoly tancující break-dance), občas si posteskne, proč není unavený dělník filmového průmyslu Cage takhle cool pravidelně. Scény si krade pro sebe, nadává, krade, šňupe, vydírá, porušuje vše možné. Možná škoda, že chybí jedna hlavní dějová linka, ale více pracovních a soukromých motivů. V sestavě filmů o zkorumpovaných policistech bez svědomí se nicméně tenhle kousek určitě neztratí. Eva Mendes luxusní. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral. (HOMERjeALIEN)
  • Režisér Werner Herzog o filmu prohlásil, že ho nepovažuje za remake ani sequel, ale jako přehodnocení původního snímku Poručík (1992). (Lumberjack)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama