Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Nevybalancovaný film hlavne po dejovej, ale aj po hereckej stránke. Zmeny kvality behu deja a spôsobu zobrazovania jednotlivých situácii sa menia zo zaujímavých až po nudné a do konceptu filmu nezapadjúce. S tým je aj spojená zmena herectva hlavne Cagea, keďže miestami je úplne presvedčivý feťák, ktorý ma všetko a všetkých v pi*i a inokedy zase dobrý chlap, čo chce pomôcť, pričom je nonstop ponorený v drogách a chlaste, čo akosi s dobrou reálnou stránkou osobnosti nemá veľa do činenia. Tieto neustále zmeny ako po dejovej tak aj po hereckej stránke sa hromadia a spolu s chybami scenáru vyusťujú v záver, ktorý už len dáva hollywoodsku bodku a sklame. Tento remake pôvodnému filmu (s dokonalym Harvey Keitel-om) nesiaha ani po päty, je nereálny a zbytočný (ako už niekto napísal) ako rola Vala Kilmera v ňom. Je fajn, že herecké kvality Cagea je opäť vidno, lenže sú nevyvážené kvôli nedotiahnutému nekvalitnému scenáru. Ako remake to mohlo byť fajn, chcelo by to však viac celistvosti, vyváženia a reality. (2 a pol *) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Beru jenom léky na předpis ... a taky heroin." Asi to mělo být vtipné, když detektiv McDonagh splynul s fetem a ostře si zabalancoval na hraně zákona a zločinu. Jenže já nemám feťáky rád a ty, kteří přitom zneužívají služební placku, bych zavíral s dvoumetrákovými tmavými bratry na celu. Prostě jsem se nedokázal bavit a to dokonce ani v přítomnosti poprsí vstřícné Frankie, za což se trošku stydím. Ale abych jen nekritizoval, tak způsob, kterým McDonagh obešel důležitě telefonující lékárnici, mi přišel velmi inspirativní a pokud někdy dostanu chuť na nějaký ten úžasný prášek, tak se taky obsloužím sám. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $1,702,112Tržby Celosvetovo $10,583,889Tržby za predaj DVD v USA $4,029,925 //počet predaných kusov 261,108║ Bol som zvedavý ako Nicolas Cage zvládne vážnejšiu úlohu po tých všelijakých fantasy filmoch ale nakoniec to bolo bez šance na úspech, lebo režisér Werner Herzog až moc uletene popustil uzdu pri tvorbe tohto filmu. Ťažko sa tu je niečoho zachytiť, čo vlastne chcel týmto pokusom povedať, lebo toto išlo dosť mimo mňa, taktiež tie dokumentárne zábery zvierat boli fakt mimo. /videl v kine: 30%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MAJÍ RYBY SNY?. ..... /// Schopnej polda s vyzáží Hrbáče, kterej dokáže v domově důchodců udělat pořádný dusno – to je N.Cage, který díky zranění a postupné závislosti na heroinu má výhodu, že nikdo nemůže napadnout jeho ,,herectví“. A tak šetří zločin a přitom dělá spoustu nezajímavých věcí, při kterých mě vždycky napadne, že je to nudná kravina. Možná ne úplně největší, ale rozhodně je to DIVNEJ film, jehož poslání mi uniká. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Musím vidět každej film, kde je leguán. 2.) Jsem drogově závislej policajt, kterýho život stojí za hovno. 3.) Werner Herzog je můj nejoblíbenější režisér. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak že by konečně Nicku? Že bys po těch všech příšerných výkonech a filmech, kde ti hořela hlava, čuměl si do budoucnosti nebo běhal po lese stačil jeden pernamentně sjetej policajt? Vypadá to, že ano, protože Cageovi tahle role opravdu sedla a až na jednu scénu hraje opravdu výborně. Celý film navíc Herzog točil v tak trochu oldschool hávu a soustředil se především na Cagevu postavu, než na nějaký detektivní zápletky. Což je jedině dobře, protože postava je to fakt výborná. Zasazení do New Orleans po Katríně tomu taky přidává a až na pár scén, ve kterých to vypadá jako by sám Herzog při natáčení něco sjížděl, to má režisér pevně v ruce.70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama