Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Spaceyho cvokař přišel na způsob, jak nejefektivněji vyléčit své pacienty: být ještě více na dně, nešťastný, a ztracený než oni sami. Ale pomáhá to? Shrink je zajímavý, ale hlavně zábavný slepenec životních osudů na první pohled šedých lidí, kterým z životních trablů pomáhá největší troska ze všech. Čtvrtá hvězdička je za poslední záběr. ()

sestrad 

všechny recenze uživatele

Jak čelit životu, jaké má kdo zvládací strategie na stress, na osobní tragédie a na pocity nesmyslnosti všeho… Navíc kierkegaardovský citát o tom, že "trpící si musí pomoct sám" tady nepřešel do moralistního kýče. - No prostě podle mně tohle vůbec není hloupý film. A hollywoodský happy end, jak zaznívá občas v komentářích, to taky na stoprocent není. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hořkosladký tragikomický dojáček z hollywoodského prostředí, na který se hezky kouká, jen... Jen kdyby byl méně sladký a více hořký, méně komický a více tragický; takhle je to "jen" taková "laskavá" a "hřejivá" (tfuj!) pohádka s dobrým koncem... vlastně s několika dobrými konci. Ale v té záplavě horrorů a psychothrillerů, kterými si stále proplachuju mozek, je Shrink docela příjemná změna. Vyhořelý Spacey se zarostlým a zmačkaným ciferníkem je výborný a... a vlastně výborní nebo zajímaví jsou úplně všichni herci, nebo jejich filmové postavy. A božská Saffron Burrows že je prý "obstarožní", jak napsal nějaký mentál v textu distributora? Za tohle by se mu patřilo držku roztrhnout! Za prvé nevím co to je a za druhé mě to uráží! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Henry ( cvokař ) : Ty, Jacku ( Robin Williams ) vadilo by, kdybych naší schůzku přesunul na pátou hodinu? Jack : V pět ? To už začínám pít. Henry : Tak nic. Henry ( Kevin Spacey ) se snaží pomáhat, ale zdá se, že je sám nakažen od všech pacientů. Sám tvrdí, že má syndrom únavy ze soucitu. Nejlepší scéna je jízda na golfovém vozíku. Jinak pěkná nenáročná komedie z velice ubrečeným koncem. No, to bych se z toho zcvoknul!! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Extremne neoriginalni a nudne drama ze sveta Hollywoodu, kterych zde uz bylo milion. Hraje si to na neco vic, snazi se to napodobit uspech podobnych, v minulosti uspesnych kousku, ale naprosto bez sance. Chybi tomu skoro vsechno, mozna az na plejadu zasadnich hercu, kteri jsou zde ale naprosto zbytecne plytvani. Dokonce ani zhuleny Kevin Spacey v kombinaci s nadrzenym Robinem Williamsem tuhle bidu nezachrani. 2/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama