Reklama

Reklama

Do krajnosti

  • Česko Nadoraz (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bratři Thomas a Alexander Huberovi patří ke světové špičce v extrémním lezení a alpském stylu. Režisér Pepe Danquart (držitel Oscara) se s bratry vydal na výpravu do Patagonie a Yosemitského národního parku, kde sleduje oba horolezce a doprovází je při pokusu o zdolání rekordu v rychlostním lezení na vrchol kolmé 1000 metrů vysoké žulové stěny El Capitan (Yosemitský národní park, Kalifornie/USA). Film Do Krajnosti ukazuje napínavé záběry na hranici fyzických a psychických možností člověka, u kterých se vám bude tajit dech. Alexander a Thomas jdou hnáni nezkrotnou touhou překonat své hranice i bolest vždy až na maximum lidských možností. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

POMO 

všechny recenze uživatele

Skvelo nasnímané "akčné" lezenie na El Capitanovi, krátky výlet k patagónskemu Cerro Torre. Tieto lezecké fajnšmekroviny sú priamo v daných lokalitách striedané rozhovormi s bratmi Huberovými, ktorí sa vyjadrujú k lezeckej vášni, potrebe dosiahnuť čo si vytýčia, k strachu ktorý musia prekonávať, a hlavne k svojmu bratskému vzťahu - potyčkám a rivalite ktorá ich neustále prenasleduje, k závislosti ktorú k sebe prechovávajú. Nechýba ani rozhovor s matkou, ktorá jednému z nich pripomína, že doma má manželku a malé decko... Film týmto veciam iba naslúcha, nie je v ňom ani náznak dokumentaristickej reflexie, akú poznáme z komplexnejších a hlbších filmov Wernera Herzoga. Ale fanúšikov tohto športu a hôr ako takých poteší už len tým, že existuje. Podobné zábery z El Capitana naozaj nikde inde neuvidia. V IMAXe by to bola paráda. ()

Cubah 

všechny recenze uživatele

Kdo už někdy v horách byl a snažil se je pokořit, překonat sám sebe, jít až na hranici vlastních možností i za cenu nejistoty z toho, zda se dokáže vrátit, ten musí tu touhu, dokázat něco vlastně nadlidského, zachycenou v tomhle filmu pochopit. Jediné, co mě drží zpátky od plné palby hvězdiček, je tak trochu nevyvážené tempo, chtělo si to přece jen trochu více pohrát se střihem. Ale jinak moc dobré, vlastně je to tak za čtyři a tři čtvrtě. V tomhle filmu je všechno, proč hory miluji i já... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jako klobouk dolů spíše před kameremanem a režisérem, že zvládli to, co vymakaní bratři Huberovi - teda vylézt nahoru. Celé je to o tom, že bratři chtějí pokořit časový limit (nějak dvě a tři čtvrtě hodiny) a jak je u horolezectví zvykem, nic nejde podle plánu a musejí řešit různé problémy. Pro fanoušky horolezení asi zajímavé, má to i určitou dokumentární hodnotu, já se u toho po chvíli už tak nějak nudil, třeba i pro tu snahu o "poetické" záběry. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý "sportovní" snímek vypráví o snaze bratří-horolezců překonat rekord v rychlostním lezení. Kromě originálních akčních záběrů se film soustředí i na vztah a střed dvou individualit v extrémních podmínkách. (Ci 10/2008) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama