Reklama

Reklama

Roční období

(festivalový název)
  • Sovětský svaz Vremena goda (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1975, 29 min

Obsahy(1)

Snímek dokumentující práci kavkazských pastevců v průběhu roku je filmovou variací na téma Vivaldiho symfonického cyklu. Zobrazení útrap i neúprosné dřiny v horách symbolizuje koloběh života i nezdolnou vitalitu člověka v neustálém souboji s živly. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (4)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ecce Homo! . . . Úděl lidu venkovského, úděl pána horských luk a pána stád... Horal jako miláček Boží. Ač za doprovodu místy až patetické hudby bez patosu, přírodně drsné, přirozeně lidské, minimalisticky poetické... - - - Viz http://www.youtube.com/watch?v=5ts-Qrvn9sQ&feature=related - The Seasons of the Year Part 1 - - http://www.youtube.com/watch?v=8X81KSCoM68&feature=related - The Seasons of the Year Part 2 - - - - - (Poprvé viděno 3.5.2009 na YouTube, komentář zde jako první - 3.5.2005) ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Klouzání s ovcemi v náručí jsem dosud ještě ve filmu neviděla...jen by mě zajímalo, jak dlouho asi takovému průměrnému arménskému ovčákovi vydrží kalhoty... Co mi k filmu moc nesedělo byla hudba - Vivaldiho Čtvero ročních dob a Kavkaz je přece jenom trochu prazvláštní kombinace; nehledě na to, že tento koncert je jako filmový hudební doprovod celkem zprofanovaný, ale možná tomu tak ještě v roce 1975 nebylo... ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ať žije pastevecký lid - a ty nápady! Ty ovce mi přišly vyloženě jako otloukánci. Sjíždět kopec nebo vodu na ovci je vskutku nemalá zábava! Nedalo mi nevzpomenout si na mnichy na sáňkách ve filmu Into Great Silence. ()

Reklama

Reklama